previsió

Exceltur preveu una temporada d'estiu similar a la del 2018

El descens dels destins de sol i platja reduirà el nombre de visitants estrangers

jcarbo47490111 galeria190324195814

jcarbo47490111 galeria190324195814 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El sector turístic espanyol afronta amb un optimisme moderat la temporada d’estiu en la qual espera una evolució positiva en els destins vacacionals més dependents de la demanda espanyola i a les ciutats, davant les caigudes a les zones de sol i platja, més condicionades pel turisme estranger.

Segons l’Aliança per a l’Excel·lència Turística, l’Exceltur, en el tercer trimestre de l’any es continuarà consolidant la tendència d’alentiment del consum turístic estranger –iniciat en l’arrencada del 2018– bàsicament per la recuperació dels destins competidors.

Les estimacions són similars a les del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, que va vaticinar un rècord de turistes, però sobretot un nivell d’ingressos sense precedents durant la campanya d'estiu, amb un total de 33.908 milions d’euros. 

Notícies relacionades

BarcelonaMadrid València, juntament amb els destins de l’interior (les dues Castelles i Navarra), el litoral catalàAstúries Galícia presenten les millors perspectives per a l’estiu, mentre que les Canàries i les Balears descompten noves caigudes generalitzades en les seves vendes i resultats, ja que és improbable que la demanda espanyola pugui compensar el descens de l’estrangera, ha assenyalat aquest dijous el vicepresident executiu d’Exceltur, José Luis Zoreda.

Aquesta desacceleració progressiva de l’activitat turística a Espanya porta Exceltur a mantenir la seva previsió del creixement del PIB turístic en un 1,6% per al conjunt del 2019, situant-se per segon any consecutiu per sota de l’increment previst per a l’economia espanyola (del 2,4 %).

Temes:

Turisme