EXPANSIÓ

Pastisart compra una fàbrica de Cerealto Siro Foods a Segòvia

La firma de brioixeria catalana preveu elevar la seva facturació en 26 milions d'euros i absorbeix 148 llocs de treball

pastisart ber

pastisart ber

3
Es llegeix en minuts

Pastisart, empresa familiar fabricant de productes de brioixeria de forn i congelats amb seu a Terrassa (Vallès Occidental) i amb la fàbrica a Roda de Berà (Tarragonès), ha tancat un preacord amb Cerealto Siro Foods, multinacional fabricant de productes d’alimentació, per a l’adquisició de la unitat productiva d’El Espinar  (Segòvia), especialitzada en brioixeria de forn. L’acord assegura el manteniment de l’ocupació i les condicions laborals de la plantilla d’El Espinar, integrada per 148 persones, que s’integraran a l’estructura de Pastisart. Per a la companyia catalana, l’operació suposarà elevar la facturació anual en uns 26 milions d’euros, actualment en factura 41. 

L’operació forma part del pla estratègic engegat per Pastisart per consolidar-se com el referent de la brioixeria tradicional a Espanya, augmentar la seva penetració internacional i ampliar la seva cartera de productes. El 2018, Pastisart va assolir una facturació de 41 milions d’euros, un 5,6% més que en l’any anterior i un rècord per a la companyia. El 8,5% de les vendes corresponen a les exportacions.

La compra de la fàbrica d’El Espinar permet fer un salt important cap als objectius de creixement de l’empresa fixats en l’actual pla estratègic, que preveu duplicar la mida de la companyia en l’horitzó 2022-23. Segons Núria Betriu, consellera delegada de Pastisart, "l’adquisició de la planta d’El Espinar encaixa amb el pla estratègic de Pastisart per consolidar-se com el referent de la brioixeria de qualitat a Espanya i amb alta penetració internacional. La compra del centre suposa augmentar la capacitat productiva de la companyia, ampliar la gamma de productes per a tots els clients nacionals i internacionals i continuar apostant per la qualitat, la innovació i l’orientació al client".

Per part de Cerealto, la venda d’El Espinar "ajudarà a continuar focalitzant-nos en la nostra aposta estratègica per les categories globals de galetes, cereals i pasta, en què concentrarem part dels recursos operatius i financers que s’alliberen d’aquesta operació", en paraules de Luis Ángel López, director executiu de Cerealto Siro Foods. En paral·lel a la vendade la unitat productiva d’El Espinar a Pastisart, Cerealto també ha acordat la venda del seu negoci d’alimentació infantil i de la seva fàbrica de Benavente (Portugal), al líder belga en aquest segment: Belourthe.

El recolzament de Mercadona i el seu compromís amb els nous operadors de la marca Hacendado ha sigut un factor clau per tancar l’operació amb èxit.

Notícies relacionades

Cerealto Siro Foods, nascuda de la integració de Siro i Cerealto, és una companyia multinacional fabricant de productes d’alimentació amb una estratègia enfocada a la fabricació de productes alimentaris derivats del cereal per a clients del sector Retail i B2B. El grup presenta una facturació consolidada de més de 600 milions d’euros, compta actualment amb un equip de més de 5.000 persones i una producció superior a 400.000 tones anuals, en 17 centres de producció ubicats a Espanya, Portugal, Itàlia, el Regne Unit i Mèxic, a més d’un equip local als EUA. Amb una inversió acumulada el 2018 de més de 13 milions d’euros en innovació de producte, el seu model de negoci està focalitzat en la recerca de productes nous.

Pastisart és una empresa familiar, fundada el 1990, especialitzada en productes de brioixeria de forn i congelats i que combina elements de tradició i innovació. Té la seva seu a Terrassa (Vallès Occidental) i una fàbrica a Roda de Berà (Tarragonès), d’11.000 metres quadrats. La companyia ocupa més de 250 persones, té una capacitat de producció de 30.000 tones de productes a l’any. Pastisart té tres delegacions i una xarxa de distribució pròpia a Espanya. A escala internacional, té presència principalment a França, Itàlia, el Regne Unit, els EUA i l’Amèrica Central.

Temes:

Empreses