denúncia

Orcel reclama al Santander 100 milions pel seu fitxatge frustrat

El banquer italià ha iniciat l'ofensiva legal contra l'entitat presidida per Ana Botín

andrea-orcel

andrea-orcel

1
Es llegeix en minuts

El banquer italià Andrea Orcel, procedentd’UBS, ha formalitzat la seva ofensiva legal contra Banco Santander al presentar una demanda després de la cancel·lació per part de l’entitat del seu contracte com a conseller delegat.

En la seva demanda, Orcel reclama el compliment de contracte per part de Santander o, en cascontrari, danys i perjudicis per una quantitat una mica superior als 100 milions d’euros, incloent el sou que va deixar de cobrar a UBS i el que podria haver percebut a Santander, segons ha avançat 'El Confidencial'.

Per defensar-se, el banc presidit per Ana Botín ha posat el cas en mans del seu despatx de capçalera, Uría Menéndez. Santander no ha volgut fer cap comentari sobre això. Per la seva banda, tal com es va conèixer el mes de març passat, Orcel ha contractat els serveis del bufet de Carlos Remón.

El consell d’administració de Santander va decidir no seguir endavant amb el nomenament d’Andrea Orcel com a conseller delegat gairebé quatre mesos després d’anunciar-ho al considerar inassumible haver de fer front en la seva totalitat a la bonificació en diferit que s’havia compromès a abonar-li UBS quan va ser fitxat per l’entitat càntabra.

Notícies relacionades

La decisió adoptada a proposta de les comissions de nomenaments i retribucions va ser "conseqüència de la modificació, després de les negociacions mantingudes, de les bases sobre les quals el consell va adoptar la decisió de designar el senyor Orcel i la impossibilitat que els costos de compensar aquest per les seves remuneracions passades superessin els tinguts en compte a l’acordar el nomenament".

El banc va acordar al setembre la futura retribució anual que Orcel percebria com a conseller delegat del grup, en línia amb la de José Antonio Álvarez. No obstant, en aquell moment no era possible anticipar el cost final per al grup d’abonar les retribucions diferides que se li havien assignat al seu càrrec anterior i que hauria perdut a l’abandonar-lo.