POLÈMICA LINGÜÍSTICA

Canadell es planteja no respondre a preguntes de periodistes en castellà en el futur

El president de la Cambra de Comerç insta que se subtitulin les seves declaracions en català

canadell2

canadell2

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El president de la Cambra de Barcelona, l’empresari independentista Joan Canadell, ha afirmat aquest dilluns que es plantejarà la possibilitat de no respondre en castellà a les preguntes dels periodistes, ja que les seves declaracions es poden traduir directament del català utilitzant els subtítols a la televisió. Davant de la necessitat d’abandonar la roda de premsa amb urgència per un acte al Palau de la Generalitat, Canadell s’ha mostrat reticent a repetir la seva intervenció en castellà a un periodista, després de la primera reunió del nou comitè executiu de la Cambra. Finalment ho ha fet, tot i que s’ha mostrat partidari que hi hagués alguna altra pregunta diferent de les ja realitzades i no repetir les respostes anteriors.

Notícies relacionades

"Avui encara parlaré en castellà, però pot ser que sigui l’última vegada. M’ho he de pensar. ¿És que no tenen traductors?", ha etzibat el president de la Cambra quan se li ha demanat que contestés en castellà una pregunta ja realitzada abans en català.

Fa unes setmanes, la portaveu de l’Executiu català, Meritxell Budó, ja va protagonitzar una polèmica al negar-se a respondre a un periodista en castellà durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern. Canadell, d’altra banda, ha defensat la posada en marxa d’un registre ‘online’ d’empreses pra la promoció de Catalunya impulsat per l’entitat sobiranista ANC i ha assegurat que no veu aquesta iniciativa com cap boicot. "Qui vol veure-ho com una cosa negativa és perquè vol tergiversar les coses", ha apuntat.