expansió

Acciona construirà una línia fèrria a Noruega per 650 milions

La companyia forma part d'un consorci que s'ha adjudicat el tram Sandbukta-Moss-Såstad

El president d’Acciona, José Manuel Entrecanales, durant una junta general del grup.

El president d’Acciona, José Manuel Entrecanales, durant una junta general del grup. / J.J. Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Acciona s’ha adjudicat a través del consorci format amb l’empresa suïssa Implenia un contracte per valor de 650 milions d’euros per construir la línia ferroviària que unirà les localitats noruegues de Sandbukta, Moss i Såstad.

Aquest projecte, que té previst iniciar-se a la tardor i finalitzar-se el maig del 2025, està destinat a afavorir les connexions entre les principals ciutats del país i descongestionar el trànsit en l’àrea d’influència de la capital noruega.

El contracte adjudicat a la constructora preveu l’execució de 10 quilòmetres de variant ferroviària de doble via entre les localitats de Sandbukta i Såstad, dels quals 5,5 quilòmetres són subterranis i que passaran el municipi de Moss, segons ha detallat l’empresa espanyola mitjançant un comunicat.

Els treballs principals inclouen dos túnels de 2,3 i 2,7 quilòmetres, respectivament, un fals túnel de 500 metres i una nova estació al centre de Moss, a uns 60 quilòmetres al sud d’Oslo.

Notícies relacionades

Acciona ha recordat que amb aquest contracte amplia la seva presència al país nòrdic ja que en aliança amb els grups Leonhard Nilsen & Sønner i Multiconsult es va adjudicar el setembre de 2018 un contracte per a la construcció d’un tram de 23 quilòmetres de l’autopista E-6 entre les localitats de Ranheim i Værnes, amb un pressupost d’inversió de 420 milions d’euros.

A més l’empresa està executant els túnels ferroviaris més llargs d’Escandinàvia –inclosos en el projecte Follo Line– en la línia ferroviària que unirà les ciutats d’Oslo i Ski, un projecte de dos túnels bessons de 18,5 quilòmetres cada un i un diàmetre interior de 8,8 metres, amb un pressupost de 1.000 milions d’euros.

Temes:

Empreses Acciona