05 juny 2020

Anar al contingut

Guerra comercial

Huawei, amb sancions als EUA, intensificarà la seva presència a Rússia

La companyia de telecomunicacions xinesa anuncia a Sant Petersburg que recolzarà el desenvolupament de tecnologia d'intel·ligència artificial al país euroasiàtic

Marc Marginedas

Huawei, amb sancions als EUA, intensificarà la seva presència a Rússia

Alexander Zemlianichenko (AP)

La Xina i les seves empreses estan sent els principals protagonistes del Fòrum Econòmic de Sant Petersburg, el conclave econòmic amb què Rússia intenta atreure i canalitzar projectes d’inversió i desenvolupament. Guo Ping, el president rotatiu de Huawei, el gegant xinès de les telecomunicacions amb sancions als EUA per un suposat espionatge industrial, ha anunciat en un dels debats de la cita de Sant Petersburg que l’empresa té la intenció d’"incrementar" la seva presència a Rússia per desenvolupar tècniques d’"intel·ligència artificial".  

"Volem incrementar les nostres inversions i aprofundir les nostres relacions amb Rússia", ha destacat Guo Ping. Segun l’empresari, la intel·ligència artificial es pot fer servir, tant a Rússia com a la Xina, a "aeroportshospitalsciència, petroquímica i altres àmbits de la indústria".

Precisament, la vigília, després de la reunió bilateral que van mantenir a Moscou els presidents dels dos països, Vladímir Putin i Xi Jinping, els dos mandataris van estampar la seva firma en una declaració conjunta en què condemnaven els esforços dels EUA de restringir les activitats d’empreses de productes tecnològics. La Xina i Rússia es proposen "contrarestar la imposició de restriccions infundades a l’accés als mercats de productes de tecnologies de la informació amb l’excusa de garantir la seguretat nacional, així com a l’exportació de productes d’altes tecnologies", resa el document.

Restriccions a Kaspersky

Kaspersky, empresa russa establerta a Moscou i proveïdora de productes antivirus i de ciberseguretat, també ha patit restriccions ordenades des de Washington per les autoritats nord-americanes. El 2017, el Departament de Seguretat Interior dels EUA va vetar tots els seus productes de software en ordinadors i sistemes informàtics d’agències governamentals nord-americanes a causa dels seus suposats vincles amb el Servei Federal de Seguretat (FSB), l’ex-KGB, un extrem que la companyia desmenteix de forma insistent.       

Temes: Huawei Rússia