Jornada Club Informació

La Xina considera que els EUA volen truncar el seu "legítim dret al desenvolupament"

L'ambaixador xinès a Espanya, Lyu Fan, descriu la guerra comercial com "friccions" que s'han d'afrontar mitjançant "negociació"

lyu

lyu

1
Es llegeix en minuts

L’ambaixador de la Xina a EspanyaLyu Fan, va afirmar aquest dimecres que l’ofensiva comercial dels EUA contra el gegant asiàtic és un "atac unilateral" que "atropella el legítim dret al desenvolupament de la Xina". En una intervenció en una jornada organitzada pel Club Información d’Alacant, organitzat per Prensa Ibérica, el funcionari xinès ha descartat descriure la situació actual com de "guerra comercial", al considerar que les "friccions" són "un atac unilateral". Segons la seva opinió, han d’afrontar-se mitjançant la "negociació" i "amb bona voluntat per trobar una solució".

Notícies relacionades

Mentre el Govern de Donald Trump carrega contra la Xina, davant de l’amenaça certa que l’auge econòmic asiàtic arribi a debilitar el lideratge econòmic nord-americà, Europa va firmar aquest any un acord per regular les relacions amb la Xina, en el que alguns van batejar com la nova ruta de la seda. La cimera sinoeuropea del mes d’abril va servir per enfortir les normes internacionals sobre subsidis industrials. Espanya, per la seva banda, intenta que les inversions xineses arribin en el sector d’automoció, que travessarà en els pròxims anys una complexa transició al vehicle elèctric. El viatge aquesta setmana de la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, a la Xina s’emmarca en aquest objectiu. 

Lyu Fan va abordar a Alacant les principals claus del projecte de Nova Ruta de la Seda, que pretén crear un nou espai de col·laboració econòmica seguint, simbòlicament, aquest antic camí comercial que durant segles va connectar el gegant asiàtic amb la resta del món.  A preguntes del director del diari 'Información'Tomás Mayoral, l’ambaixador xinès ha opinat que les mesures preses per l’Administració Trump contra la firma tecnològica Huawei són un veritable "bullying" sota el "pretext" de la seguretat nacional. L’ambaixador ha incidit que Huawei "és una companyia que no rep fons de l’Estat ni militars" i que, no obstant, "lidera" en el món el desenvolupament de la tecnologia 5G de telecomunicacions. La tecnologia 5G permetrà les comunicacions sense fil a alta velocitat, unes 10 vegades més ràpides que amb 4G. Aquest increment d’eficiència obrirà la porta a desenvolupaments industrials i a aplicacions encara per entreveure. Que les empreses tecnològiques xineses dominin aquest mercat és interpretat pels EUA com una amenaça a la seva seguretat.

Temes:

Xina