ENTRE EL 20 I EL 26 DE JUNY

Almenys 127.000 persones visitaran la fira ITMA de Barcelona

El saló, que ocuparà els 200.000 metres quadrats del recinte de Gran Via, tindrà un impacte econòmic de 343 milions d'euros

Maquinària tèxtil exposada a Barcelona en l’edició de l’Itma que es va celebrar el 2011 al recinte firal de Gran Via.

Maquinària tèxtil exposada a Barcelona en l’edició de l’Itma que es va celebrar el 2011 al recinte firal de Gran Via.

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La maquinària tèxtil s’apoderarà de Barcelona entre el 20 i el 26 de juny. La fira ITMA, que com les cites olímpiques se celebra cada quatre anys, s’organitza en aquesta edició a Barcelona. Congregarà prop de 127.000 visitants i se situa al nivell de la fira Alimentària o el Mobile World Congress. L’associació d’exportadors Amec i Fira de Barcelona, com a organitzadors, calculen que l’impacte directe d’aquesta fira professional serà de 343 milions d’euros. Set dies són necessaris per transformar el recinte Gran Via de l’Hospitalet en una gran mostra tecnològica que promet avenços tecnològics d’impacte mundial.

La fira europea més gran de maquinària tèxtil serà l’aparador de productes innovadors, condició imprescindible per exposar maquinària. Joan Tristany, director general de l’associació d’exportadors organitzadora del saló, opina que ITMA "va molt més enllà del tèxtil clàssic, les empreses exposaran una mostra de tecnologies i nous materials, mostra de la sofisticació creixent dels teixits, que més enllà de la moda passen a tenir usos industrials i fins i tot quirúrgics". 

Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, ressalta l’"alta complexitat" del saló en si mateix, "que requereix 15 dies de preparació de les instal·lacions, dels quals se’n necessiten set per al muntatge de les màquines" per allotjar una fira industrial dinamitzadora de l’economia que atorga sentit a la mateixa institució de Fira de Barcelona.

Jordi Galtés, Constantí Serrallonga i Joan Tristany.

Notícies relacionades

La directora de la divisió tèxtil d’Amec, Angela Lalatta, destaca que la fira és un exponent de referència de l’economia catalana, ja que Catalunya concentra gairebé el 70% de l’activitat dels fabricants de maquinària tèxtil d’Espanya. La facturació ronda els 600 milions anuals, amb un creixement anual de l’ordre del 5%. Lalatta destaca en aquesta edició tendències clares de mercat, com la recerca d’estalvis energètics, l’ús de productes naturals i l’abandonament progressiu de tints o químics per al tractament de teixits. 

Jordi Galtés, director general de Gomplast i president de la divisió tèxtil d’Amec, "ITMA és una fira d’innovació i obliga els expositors a presentar avenços, que són supervisats per l’organització". Galtés assegura que Europa continua liderant la maquinària tèxtil a escala mundial i que Espanya en particular es manté al capdavant gràcies a petites i mitjanes empreses familiars capaces d’oferir maquinària a mida de les necessitats del client. Per Òscar Rius, vicepresident d’Amec i responsable de la tèxtil Rius Comatex, el saló serà un exponent de primera línia dels avenços del sector. Entre aquests avenços descriu la utilització de maquinària per a l’elaboració de teixits tècnics d’ús quirúrgic, teixits biodegradables per a embossat, nous sistemes per al tractament de teixits (com l’ús del làser per al desgast del denim), l’ús de tecnologia digital per abaratir processos, etcètera. 

Temes:

Empreses