350 milions d'inversió

Holaluz firma un acord amb Chint per promoure instal·lacions fotovoltaiques

La firma es compromet a comprar l'energia generada per les plantes de la firma xinesa a Espanya

holaluz

holaluz

2
Es llegeix en minuts

Holaluz ha firmat un acord amb Chint Energy per promoure instal·lacions fotovoltaiques que tindran una capacitat de 500 MWp. Les dues companyies estudiaran conjuntament les possibilitats del mercat per a l’adquisició dels projectes. Amb la firma d’aquest contracte, Holaluz es compromet a adquirir entre 5 i 15 anys l’energia elèctrica produïda per les instal·lacions fotovoltaiques que Chint Energy promourà a Espanya. L’operació suposa una inversió pròxima als 350 milions d’euros i es preveu que proveeixi uns 300.000 llars. Segons Carlota Pi, cofundadora i presidenta executiva d’Holaluz: "Aquest acord consolida el creixement d’Holaluz com a líder de la transformació energètica a Espanya. Ens permet continuar creixent exponencialment en nombre de clients i poder garantir una estabilitat de preu als nostres clients".

Chint Energy té per objectiu el desenvolupament a Espanya durant els pròxims quatre anys de 520 MW per a la divisió solar de Grup Chint i, addicionalment, compta amb encàrrecs per al desenvolupament de 500 MW més partint d’acords de col·laboració amb altres inversors xinesos. Actualment, Chint Energy està desenvolupant nous projectes solars a Castella i Lleó, Aragó i Extremadura, i es troba oberta a la recerca de nous projectes en diverses comunitats autònomes. Catalunya queda fora dels projectes mentre no canviï l’actual marc legal que limita la mida de les instal·lacions fotovoltaiques.

Luz Ma Chen, directora general de Chint Energy, va destacar que l’acord garanteix la compra d’energia dels projectes que la firma vol fer a Espanya.  

Amb un creixement anual per sobre del 50%, ebitda positiu per segon any consecutiu i una proposta clara i diferencial en l’àmbit de l’autoconsum domèstic, Holaluz és l’empresa tecnològica d’energia verda que més està creixent a Espanya.

Notícies relacionades

Holaluz s’ha proposat arribar als 1.000 MW en PPA per a finals del 2021. El fort ritme de creixement que està experimentant la companyia obliga a buscar aquest tipus de contractes per poder assegurar un preu estable als seus clients, així com garantir que aquesta energia sigui d’origen renovable.

Un PPA és un contracte de compravenda d’energia a llarg termini. Aquest acord defineix els termes per a la comercialització entre el venedor i el comprador: condicions de pagament, calendari d’entregues, etc. És un instrument clau per al finançament de projectes de generació d’energia. Des del novembre del 2018, Holaluz ha firmat dos PPA més. El primer amb Raiola Future, per a la construcció de 10 plantes fotovoltaiques amb una potència total de 20 MW en tres anys entre Espanya i Portugal. I el segon amb EDF, un acord per a la instal·lació de 120 MW en tres anys de plantes fotovoltaiques a Espanya i Portugal, amb una inversió pròxima als 80 milions d’euros.

Temes:

Holaluz