ZONA EURO

La inflació a l'eurozona es manté en l'1,2% fins al març

L’OCDE veu signes de millora econòmica a la zona euro.

L’OCDE veu signes de millora econòmica a la zona euro. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’economia de la zona euro va registrar un creixement del 0,4% en els tres primers mesos del 2019, respecte al trimestre anterior. Aquesta xifra duplica el ritme d’expansió del 0,2% registrat en l’últim trimestre de l’any passat. En el conjunt de la Unió Europea (UE) l’economia va créixer un 0,5%, dues dècimes més respecte al 0,3% del quart trimestre, segons dades publicades per Eurostat aquest dimecres.

En termes anuals, el PIB de l’eurozona va mantenir una inflació de l’1,2% entre el gener i el març, xifra que no ha registrat canvis respecte al trimestre precedent. Per la seva banda, l’expansió de l’economia dels Vint-i-vuit va mantenir la seva expansió en l’1,5%.

El creixement de la zona euro reflecteix l’acceleració del’expansió a Espanya, on el PIB va créixer un 0,7%, davant el 0,6% del trimestre anterior. D’altra banda, l’economia alemanya va créixer un 0,4% en els tres primers mesos del 2019, després d’estancar-se en el quart trimestre de l’any passat.

Notícies relacionades

França, segona economia més gran de l’euro, va estabilitzar el seu ritme d’expansió en el 0,3%, i va mantenir el mateix creixement trimestral per tercer trimestre consecutiu. Finalment, Itàlia surt de la recessió amb un creixement del 0,2%.

En el primer trimestre, respecte a l’anterior, els països que més van créixer van ser Hongria (1,5%), per davant de Polònia (1,4%) i de Romania (1,3%). Al contrari, Letònia va registrar una contracció de tres dècimes en el seu PIB, i és l’únic membre dels Vint-i-vuit que veu caure la seva activitat entre el gener i el març.