Nova normativa

Treball: "Ningú s'ha pres seriosament el registre de jornada"

La ministra Magdalena Valerio considera que moltes empreses no estan assumint la nova normativa i amenaça amb actuacions per part d'Inspecció de Treball

valerio

valerio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha afirmat que "ningú s’ha pres seriosament"l’entrada en vigor del registre de jornada, que és efectiva des del passat dia 12, i ha assegurat que "la Inspecció de Treball actuarà". Així ho ha assenyalat en una trobada amb els mitjans després d’assistir a l’esmorzar Informatiu d’Europa Press, on ha deixat clar que les empreses han tingut dos mesos per planificar-ho i, per tant, els ha demanat "que compleixin".

"Si haguéssim concretat un registre de jornada ens haurien dit que el sistema era inflexible", ha assenyalat Valerio, després de ressaltar que s’ha establert un sistema flexible per donar cobertura a modalitats com el teletreball o a persones que treballen en un altre país, però depenen d’empreses espanyoles.

"Hi ha hagut dos mesos per complir-ho i, sens dubte, la Inspecció de Treball actuarà, però si arriba a una empresa i diu que està en fase de negociació, es donarà marge de maniobra dins del respecte a la llei perquè puguin posar en marxa aquest registre horari", ha deixat clar Valerio.

Per a Valerio, és imprescindible complir la legislació vigent en favor dels treballadors, de les empreses i de la Seguretat Social. "S’han de complir les jornades, els contractes a temps parcial són a temps parcial i les hores extraordinàries són hores extraordinàries", ha recalcat.

Notícies relacionades

La titular del ministeri ha denunciat que s’estan fent més de tres milions d’hores a la setmana que no es cobren ni es cotitzen, i per això ha insistit en la necessitat d’aplicar aquesta normativa.

També ha recordat que, tot i que la Inspecció de Treball podria sancionar des d’avui, té unes directrius tècniques d’aplicació de la norma, i per això si una empresa avui encara no ha adoptat aquest registre, però hi ha notícia i fonament que s’està negociant, no se sancionarà.