Telecomunicacions

Telefónica ven a Asterion els seus centres de dades per 550 milions d'euros

La companyia ven 11 dels seus 23 centres però continuarà donant-hi servei als seus clients com fins ara

L'operació tindrà una plusvàlua per a la companyia d'al voltant de 260 milions d'euros

DUS814 DUSSELDORF  ALEMANIA  24 02 2015 - Fachada de la sede de Telefonica en Dusseldorf  Alemania  hoy  martes 24 de febrero de 2015  La compania de telefonia movil Telefonica Deutschland  filial alemana de la espanola  tuvo en 2014 una perdida de 721 millones de euros  tras la integracion de E-Plus y frente al beneficio de 78 millones de euros en 2013  Telefonica Deutschland es el primer operador de telefonia movil en Alemania  tras la fusion con E-PLus  que era la filial alemana de la holandesa KPN  y opera con la marca O2  EFE Rolf vennenbernd

DUS814 DUSSELDORF ALEMANIA 24 02 2015 - Fachada de la sede de Telefonica en Dusseldorf Alemania hoy martes 24 de febrero de 2015 La compania de telefonia movil Telefonica Deutschland filial alemana de la espanola tuvo en 2014 una perdida de 721 millones de euros tras la integracion de E-Plus y frente al beneficio de 78 millones de euros en 2013 Telefonica Deutschland es el primer operador de telefonia movil en Alemania tras la fusion con E-PLus que era la filial alemana de la holandesa KPN y opera con la marca O2 EFE Rolf vennenbernd / ROLF VENNENBERND (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Telefónica segueix amb les seves operacions per reduir deute i optimitzar el seu balanç. L’últim moviment de la teleco ha sigut la venda a Asterion Integral Partners dels seus centres de dades a Espanya, el Brasil, els EUA, Mèxic, el Perú, Xile i l’Argentina per 550 milions d’euros, segons ha informat aquest matí en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia presidida per José María Álvarez-Pallete ven 11 dels seus 23 centres de dades en una operació que estima que suposarà una plusvàlua, abans d’impostos i de minoritaris, d’aproximadament 260 milions d’euros. No obstant, l’operació no inclou la venda de servidors de Telefónica o dels seus clients allotjats en aquests, ni la seva gestió i accés.

De fet, l’acord pactat amb el fons inclou la firma d’un contracte de prestació de serveis pel qual Telefónica continuarà prestant i gestionant els serveis als seus clients des d’aquests centres de dades i mantindrà la relació directa amb ells com fins ara. D’altra banda, el contracte permetrà a Asterion palanquejar-se a la xarxa de vendes de les operacions del grup Telefónica per comercialitzar la resta de capacitat disponible als ‘data centers’.

Segons informa en el fet rellevant la companyia de telecomunicacions, el tancament de la venda es farà efectiu en un termini aproximat de dos mesos, amb l’excepció de quatre d’aquests centres de dades la transmissió dels quals està condicionada a determinades autoritzacions i tràmits administratius.

Notícies relacionades

L’acord de Telefónica amb Asterion s’emmarca dins de l’objectiu de Telefónica, implantat pel seu president José María Álvarez-Pallete, de reduir deute –des de l’arribada de Pallete a la companyia, l’abril del 2016, el deute s’ha reduït en aproximadament 12.000 milions d’euros fins a situar-se el febrer en 41.785 milions d’euros.

"Aquesta operació s’emmarca dins de la política de gestió de cartera d’actius del grup Telefónica, basada en una estratègia de creació de valor, optimització del retorn sobre el capital i posicionament estratègic. Així mateix, complementa l’objectiu de reducció de deute i enfortiment de balanç per la via orgànica, en un escenari de generació de caixa creixent, que ens permet alhora mantenir una remuneració a l’accionista sostenible i atractiva", apunta la companyia.