Patronals

Pimec ofereix a Foment anar junts a les eleccions a la Cambra

El president de la patronal de les pimes catalanes, Josep González, ofereix a Sánchez Llibre que cadascuna de les seves organitzacions retirin la meitat dels seus candidats per pactar una llista conjunta

zentauroepp48052464 josep gonzalez pimec190507130936

zentauroepp48052464 josep gonzalez pimec190507130936 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La patronal de la petita i mitjana empresa catalana Pimec ofereix a Foment del Treball presentar-se de manera conjunta a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. Així ho ha fet públic aquest dimarts el seu president, Josep González, després de l’Assemblea General de l’entitat. La fórmula que proposa a Foment és que cada una de les organitzacions empresarials retiri la meitat dels candidats per acabar confeccionant una llista conjunta.

González ha explicat que la seva proposta arriba després de la petició dels candidats Enric Crous i Josep Maria Torres, que compten amb el recolzament de Pimec, que les patronals catalanes es presentin unides a les eleccions de la Cambra. Després del recent acord per la representativitat assolit el mes de març passat, en el qual les dues organitzacions van enterrar un conflicte que es va enquistar durant 12 anys i van pactar la igualtat entre entitats, el president de Pimec ha considerat que “és el moment de fer coses junts”.

Sobre les eleccions a la Cambra, González ha denunciat que, segons la seva opinió, hi ha hagut voluntat per part de certs sectors –que no ha concretat– de desprestigiar el vot electrònic, que s’introdueix per primera vegada en aquests comicis. “Hi ha una gran voluntat d’impugnar [els resultats], sobretot si hi ha alguna candidatura a la qual les coses no li surt bé”. El president de Pimec i actual vicepresident de la Cambra també ha denunciat que l’actual sistema de votació és “arcaic” i “no participatiu”.

Un 2018 de superàvit

El president de Pimec ha presentat els resultats auditats de l’entitat corresponents a l’exercici del 2018 i ha declarat que l’organització va tancar l’any amb un superàvit de 512.000 euros, sobre un pressupost de 15,4 milions. Segons dades facilitades per l’entitat, Pimec almenys en l’última dècada no ha abandonat el camí del superàvit. González s’ha felicitat per un any més de “resultats sòlids” i s’ha congratulat que aquests són “els millors resultats d’una entitat com la nostra”. Per al 2019, el pressupost de Pimec serà molt similar al de l’any anterior.

Objectius per al 2019

El president de Pimec també ha desgranat els diferents reptes que encara la seva organització de cara a aquest 2019. Un d’ells és que el pròxim Govern tanqui i aprovi la nova normativa per a un règim sancionador de la morositat, que afecta amb més virulència les pimes que les grans empreses. En aquest sentit, González s’ha mostrat optimista i ha afirmat que la seva organització pressionarà el nou Congrés en aquesta direcció.

Notícies relacionades

Un altre dels objectius de la patronal de la petita i mitjana empresa catalana per a aquest 2019 és buscar com recuperar la seva representació a Madrid en matèria d’autònoms, després de la recent ruptura amb l’ATA. Aquesta es va vincular el gener passat a la CEOE, cosa que va provocar que Pimec comencés el procés per deixar de cedir la representativitat dels seus 140.000 socis a l’ATA. En aquest sentit, González ha declarat que encara no han trobat la fórmula per recuperar la seva veu d’autònoms a la capital.

També en matèria de treballadors per compte propi, el president de Pimec s’ha mostrat a favor de la reforma sobre el mesurament de la representativitat de les organitzacions d’autònoms i també a favor de la reforma cap a la cotització en funció dels ingressos.