comicis

Foment i Pimec es presenten per separat a les eleccions a la Cambra

Un total de 192 candidatures opten a ocupar 40 vocalies elegibles per sufragi universal en l'organisme cameral de Barcelona

zentauroepp36523396 llotja de mar181212085706

zentauroepp36523396 llotja de mar181212085706 / PEPE NAVARRO

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La pugna entre Foment del Treball i Pimec, enfrontades per la representativitat patronal, tot i que estaven a punt de tancar un acordes trasllada també a la Cambra de Barcelona Cambra de Barcelona. Les dues organitzacions presentaran sis candidats diferents per ocupar els sis llocs reservats a les entitats empresarials en les pròximes eleccions al ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, després de no assolir un pacte per a una llista única.

A més d’aquests candidats, un total de 192 aspirants optaran a ocupar 40 de les vocalies de les 60 del ple de la Cambra, segons ha informat aquest dimecres l’entitat cameral en un comunicat. Les 40 són les que estan subjectes a sufragi universal i per a les quals s’ha presentat l’oferta que encapçala l’advocat i economista Ramon Masià; la conformada pels empresaris Enric Crous i José María Torres, i la de Carles Tusquets.

A més, empresaris independentistes lligats al’Assemblea Nacional Catalana  (ANC) es presenten també amb l’objectiu de copar el màxim de vocalies; i el ‘lobby’ de dones directives i empresàries '50a50'.

La junta electoral ha proclamat avui els candidats per ocupar aquestes 40 vocalies, que s’hauran d’elegir amb votació electrònica durant el període electoral que se celebrarà del 2 al 7 de maig, mentre que el 8 de maig tindrà lloc de forma presencial, i també per via electrònica.

Empreses que fan aportacions

A més, al ple de la Cambra de Barcelona hi ha14 places reservades més a empreses que fan les majors contribucions econòmiques, a partir de 75.000 euros. En aquesta ocasió es tractad’Abertis, el Banc Sabadell, Mediolanum, CaixaBank, CriteriaCaixa, Deloitte, Indra, Magma Disseny, Naturgy, PwC, Promotora Kasde (Catalonia Hotels), RACC, Damm i la Societat General d’Aigües de Barcelona.

El ple de la Cambra, l’òrgan de govern i representació de l’entitat, consta d’aquests 40 seients i de 20 més, distribuïts de manera que 14 corresponen a les empreses que realitzen una aportació econòmica voluntària més gran i els altres 6, els elegits per les organitzacions patronals.

Notícies relacionades

Les diferències entre Foment i Pimec, que mantenen litigis en diferents àmbits, no han permès que presentessin una llista de candidats consensuada per a aquestes sis places, que es disputaran el 5 de juny.

Entre els candidats de Pimec, hi destaca José María Torres García, candidat a la presidència de la Cambra en una candidatura conjunta amb Enric Crous ; mentre que Foment té entre els seus aspirants Jaume Roura o Santiago García-Nieto.