FARMACÈUTIQUES

Mor Josep Esteve, expresident del grup Esteve

josepesteve

josepesteve

1
Es llegeix en minuts

Josep Esteve Soler, expresident de grup Esteve i membre de la sisena generació de farmacèutics de la família, ha mort a Barcelona a l’edat de 89 anys. Nascut el 4 de gener del 1930, Josep Esteve es va incorporar a la companyia el 1953. Doctorat en Farmàcia i amb un postgrau en Direcció i Administració d’Empreses per l’IESE, el 1979 va assumir la direcció de la companyia i va ocupar la presidència del grup acompanyat pels seus germans Joan i Montserrat després de la mort del seu pare, Antoni Esteve i Subirana (fundador d’Esteve).

Notícies relacionades

Esteve, juntament amb els seus germans, va ser l’artífex de l’estratègia de creixement de la companyia partint de tres pilars: aconseguir nous productes per comercialitzar a Espanya, explorar mercats internacionals i defensar els interessos del sector.  Va rebre reconeixements públics en els àmbits acadèmic, científic, polític i econòmic. A més de l’Ordre Civil de Sanitat i de la Creu de Sant Jordi, va ser acadèmic de les Reials Acadèmies de Farmàcia i Medicina de Catalunya, de l’Acadèmia de Farmàcia d’Espanya, de l’Acadèmia de Farmàcia de França i de l’Acadèmia de Doctors de Catalunya i les Balears. Així mateix, va ser membre de diversos patronats (entre ells, de la Fundació Príncep d’Astúries). 

Josep Esteve també va ser president de la patronal Farmaindustria, entre els anys 1975 i 1977, i 1987 i 1989, i com a representant de la patronal espanyola al Consell de la International Federation of Pharmaceutical Manufacturers Association fins al 1994. També va ser membre del Consell Assessor per a la Ciència i la Tecnologia des de la seva creació el 1987 i fins al 2001 i vocal del Consell de la Fundació Catalana per a la Recerca entre el 1989 i el 2000.