ROBOT DE CUINA

Thermomix obrirà la seva primera botiga a Espanya a Bilbao al maig

També apostarà pel mercat de segona mà per competir amb màquines més barates.

thermomix

thermomix

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fabricant de robots de cuina Thermomix obrirà la seva primera botiga a Espanya al maig a Bilbao per provar una nova manera de venda al país, fins ara centrat en exclusiva en la venda directa, mentre apostarà pelmercat de segona mà per competir amb màquines més barates.

El 2018, la firma, del grup alemany Vorwerk, va vendre a Espanya 154.746 unitats, el 5% més que el 2017, i al llarg d’aquest exercici preveu comercialitzar-ne 167.000 i superar el rècord històric que va aconseguir el 2016 (156.000 unitats), ha explicat a Efe el director de Thermomix Espanya, Ignacio Fernández-Simal.

La consecució del nou rècord es recolzarà en el seu últim llançament, la Thermomix TM6, la seva màquina més digital; així com en la presa de decisions estratègiques, entre les quals ha destacat la professionalització de la seva xarxa de comercials, el testatge de noves formes de venda i l’entrada al mercat de segona mà de les seves pròpies màquines recondicionades.

Per millorar la seva xarxa de vendes, ha establert un nou sistema de comissions que busca impulsar que els seus comercials ocasionals (als quals se’ls ofereix una comissió màxima de 1.000 euros al mes, independentment de les màquines que venguin) es converteixin en professionals (que guanyen una mitjana més de 2.000 euros al mes).

Actualment, la companyia compta amb uns 8.500 venedors, dels que 6.500 són ocasionals, uns 1.500 professionals i més de 400 caps d’equip, ha apuntat l’executiu, que ha assenyalat que a Espanya la xarxa de vendes pràcticament ha tocat sostre i no necessiten ampliar-la perquè volen que els col·laboradors “guanyin diners”.

Altres models

En paral·lel, testarà altres maneres de vendre, com, per exemple, la venda a botigues pròpies, que ara per ara només ha provat a Alemanya, França, Àustria i el Regne Unit, amb un establiment a cadascun d’aquests països.

A Espanya, obrirà la seva primera botiga, de 300 metres quadrats, a la plaça Circular de Bilbao, on s’hi podran comprar productes de Thermomix i sistemes de neteja Kobold, una altra de les marques de Vorwerk.

“Hem escollit Bilbao perquè culturalment ha sigut més distant al nostre producte i és un mercat amb un alt poder adquisitiu”, ha dit Fernández-Simal, que ha assenyalat que busquen “pilotar un model de ‘retail’ sinèrgic amb la venda directa”.

“No volem muntar infinitat d’establiments, sinó tenir botigues emblemàtiques a les ciutats més importants d’Espanya”, com MadridBarcelonaValència Màlaga, segons el directiu, que ha apuntat que l’ordre de les pròximes obertures dependrà molt de l’aprenentatge de Bilbao.

D’altra banda, per competir amb robots més barats, la companyia, les màquines de la qual superen els 1.000 euros de preu de venda i que ara per ara descarta vendre-les via internet, ha apostat per participar activament en la venda dels seus propis aparells de segona mà.

Notícies relacionades

Per a això, ofereixen des de novembre un nou sistema per finançar l’adquisició de màquines noves que contempla la seva recompra als dos anys (quan venç la garantia) a un preu tancat (300 euros la TM5 i 360 euros la TM6) i al que s’estan acollint el 40% dels compradors.

En cas de recompra, recondicionaran les màquines i les revendran amb un període addicional de garantia per uns 700 euros i sempre amb el recolzament de la seva xarxa de col·laboradors.