Augment del 0,15%

Absentisme laboral: més de 200.000 persones falten al seu lloc de treball cada dia sense estar de baixa

Segons la consultora Randstad, més de 873.000 treballadors es van absentar en el tercer trimestre del 2018

Absentisme laboral: més de 200.000 persones falten al seu lloc de treball cada dia sense estar de baixa

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La consultora de recursos humans Randstad destaca en un informe que cada dia a Espanya més de 873.000 persones de mitjana no van anar al seu lloc de treball en el tercer trimestre del 2018, i d’aquestes, gairebé 234.000 persones van faltar malgrat no estar de baixa, mentre que prop de 640.000 es van absentar per una incapacitat temporal.

Així es desprèn de les dades publicades per Randstad per a les quals s’han tingut en compte xifres de l’Enquesta Trimestral de Costos Laborals de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Randstad ha destacat quel’absentisme laboral en conjunt –justificat o no– a Espanya suposa la pèrdua de prop de 400 milions d’hores treballades, xifra que es tradueix en el 4,5% del total de les hores pactades, mentre que l’absentisme no justificat ha costat un 1,2% d’hores. 

Creixement de l’absentisme

Respecte al trimestre anterior, l’absentisme en general ha crescut en un 0,15%, però el no justificat per baixa mèdica s’ha vist retallat en un 0,1%.

Notícies relacionades

Per sectors, la indústria ha registrat l’absentisme més gran, amb un 4,8%, tres dècimes per sobre de la mitjana sectorial. Després d’aquesta s’ha situat el sector serveis, amb un 4,5%, mentre que la construcció ha sigut el que ha registrat menys absentisme, un 3,3%.

Si s’analitza l’absentisme per comunitats autònomes, La Rioja, Madrid i les Balears s’han anotat les taxes més baixes (per sota del 4,5%), mentre que al País Basc, Castella i Lleó i Astúries s’han registrat les taxes més elevades (per sobre del 5%).