El Govern vol obligar els empleats a fitxar a l'entrar i sortir de la feina

Els sindicats CCOO i UGT secunden la proposta que consideren que evitarà el frau de les hores extres

zentauroepp46061848 barcelona 28 11 2018 economia las empresas obligaran a ficha181129102607

zentauroepp46061848 barcelona 28 11 2018 economia las empresas obligaran a ficha181129102607 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Govern proposa que tots els treballadors sense distinció entre empreses –sigui petita, mitjana o gran– estiguin obligats a registrar la seva entrada i la seva sortida, segons recull l'esborrany de la reforma laboral que l'Executiu ha enviat als sindicats i a la patronal. El document estableix que l'article 34 de l'Estatut dels Treballadors haurà de reconèixer com a dret laboral bàsic de cada empleat "conèixer la durada i la distribució de la seva jornada ordinària de treball, així com el seu horari de treball".

La intenció del Govern no és nova, el president Sánchez va anunciar sobre les seves intencions fa unes setmanes durant la celebració del 31 aniversari d'Expansió i també el va incloure en l'acord de pressupostos que va firmar amb Podem.

Notícies relacionades

No obstant, sembla que la proposta "va de debò" ja que l'Executiu ha decidit incloure-la a l'esborrany de la reforma laboral que ha enviat als principals actors implicats –sindicats i patronal–, tal com avança Cinco Días i han confirmat a EL PERIÓDICO fonts sindicals. En el text es planteja la modificació de l'article 34, però també dels articles 4, 12 i 35 de l'Estatut dels Treballadors que fan referència a la mateixa jornada ordinària, així com al contracte a temps parcial i al contracte de les hores extraordinàries.

A més, s'estableix la modificació de la llei d'infraccions i sancions en l'ordre social perquè, al ser una obligació, si les empreses l'incompleixen s'estableixi una sanció.

Temes:

Ocupació