biotecnologia

Sabadell Asabys espera sumar 70 milions aquest any per a biomedicina

El fons creat per Josep Lluís Sanfeliu i Clara Campàs realitzarà les seves primeres tres inversions abans de l'estiu

zentauroepp24715882 josep lluis sanfeliu190308114716

zentauroepp24715882 josep lluis sanfeliu190308114716

1
Es llegeix en minuts

Sabadell Asabys Health Innovation Investments, el fons d’inversió en biomedicina que acaba d’arrencar, s’ha posat l’objectiu arribar als 70 milions d’euros aquest any. D’inici, el fons fundat per Josep Lluís Sanfeliu i Clara Campàs, arrenca amb un compromís de 30 milions per part dels seus socis inicials.

Després de la seva constitució l’any passat, Banc Sabadell s’ha convertit en el seu principal inversor. A més, hi participen els empresaris del sector financer Paul Schultz i Maite Barrera, de Bluecap, així com destacades personalitats del sector farmacèutic com araMarian Puig, president d’Isdin, la família propietària dels laboratoris Reig Jofre i la família Puig de Dou (exaccionistes de laboratoris Menarini), així com l’Institut Català de Finances (ICF).

15 companyies

Notícies relacionades

L’objectiu de Sabadell Asabys, que ja està autoritzat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), és invertir en un total de 15 companyies de dispositius mèdics, tecnologies en salut digital i biotecnologia en fases primerenques, tant espanyoles com internacionals. En l’actualitat té més de 200 companyies en fase d’anàlisi i espera tancar tres inversions abans de l’estiu.

Asabys va néixer després de la sortida de Sanfeliu d’Ysios CapitalYsios Capital, de la qual era soci; i després s’hi va incorporar Clara Campàs, procedent de Kern Pharma, on era directora d’estratègia i desenvolupament. El fons, a més del seu equip de gestió, compta amb un equip dedicat al capital risc, com és el cas d’Eva Méndez, especialista en descobriment de fàrmacs; Judit Anido, fundadora de Mosaic Biomedicals; François Salmon, expert en dispositius mèdics i actual conseller delegat d’Anaconda, i Jordi Carrera, fundador de Stat Diagnostica, adquirida recentment per l’holandesa Qiagen.

Temes:

Biotecnologia