Patronal

Cecot es reincorpora formalment a Foment

«No serem uns convidats, ens integrem als òrgans de govern», ha declarat el president de la patronal vallesana, Antoni Abad

La patronal de la gran empresa catalana no secunda la vaga general feminista convocada per a aquest 8 de març

zentauroepp45821439 barcelona  09 11 2018 encuentro con el presidente de foment 181109103657

zentauroepp45821439 barcelona 09 11 2018 encuentro con el presidente de foment 181109103657

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La junta directiva de Foment del Treball va aprovar aquest dilluns per unanimitat la reincorporació de Cecot com a membre de ple dret de la patronal de la gran empresa catalana, una cosa que ja va avançar EL PERIÓDICO. “N’estem molt orgullosos, [...] és un pas més perquè Foment sigui i continuï sent la patronal catalana on tinguin cabuda les grans, mitjanes i petites empreses i els autònoms”, ha afirmat el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, flanquejat en roda de premsa pel seu homòleg de Cecot, Antoni Abad.

Sánchez Llibre tanca així un dels dos conflictes heretats de l’anterior equip directiu, i queda pendent i en fase de recompte el litigi amb Pimec per la quota de representativitat patronal. Tant el president de Foment com de Cecot han descartat taxativament que la reincorporació de la patronal vallesana tingui cap relació amb una voluntat de sumar més afiliats amb l’objecte del recompte que la Generalitat va activar el passat 18 de febrer, i que finalitzarà el pròxim 18 de març. Referent a això, Sánchez Llibre ha declarat que encara no s’ha presentat cap recurs a l’ordre de la Generalitat, tal com es va anunciar a l’activar-se el càlcul.

Els dos presidents de les organitzacions empresarials no han volgut revelar més detalls de les regles de la nova relació entre Foment i Cecot, pactades després de cinc mesos de negociació. Responent les preguntes dels periodistes, Sánchez Llibre i Abad han hissat la bandera de la “unitat empresarial”. “No serem uns convidats, ens integrem als òrgans de govern [de Foment]”, ha sigut el més en detall que ha volgut entrar el president de Cecot. “Hem posat el comptador a zero”, ha afegit el líder de Foment.

Foment no secunda la vaga del 8-M

Notícies relacionades

Foment del Treball no recolza la convocatòria de vaga general feminista prevista per al pròxim dia 8 de març, dia internacional de la dona. “Excedeix l’àmbit d’actuació de les organitzacions empresarials i les empreses” i “no és el mecanisme més adequat”, ha considerat la vicepresidenta de la patronal, Virginia Guinda.

L’organització empresarial ha declarat el seu compromís amb la igualtat entre homes i dones, tot i que ha considerat que un aturada de l’economia no és l’eina per pal·liar les actuals desigualtats. Per combatre-les, segons la seva opinió, són més eficients mesures com la creació de la comissió d’igualtat, per treballar internament aquest tema.

Temes:

Patronal