novetat salarial

El Santander crea una remuneració variable lligada a la transformació digital

Un màxim de 250 executius podran rebre fins a 30 milions si compleixen els objectius

2
Es llegeix en minuts
P. A.

El Santander ha anunciat aquest dilluns la posada en marxa d’una nova remuneració variable per a la seva cúpula directiva lligada de forma específica a objectius tecnològics. "La finalitat de l’Incentiu Digital és atreure i retenir el talent necessari per avançar, accelerar i aprofundir en la transformació digital", ha argumentat en l’ordre del dia de la seva pròxima junta d’accionistes, que se celebrarà el 12 d’abril.

La 'bonificació' beneficiarà un màxim de 250 executius amb un import límit de 30 milions d’euros. "Amb aquest programa, el Grupo Santander ofereix un element de remuneració que és competitiu amb els sistemes de remuneració oferts per altres operadors del mercat que competeixen pel talent digital", ha argumentat.

El cobrament estarà lligat aquest any a l’èxit en cinc projectes concrets. Es tracta del llançament d’una plataforma global de serveis de comerç i una altra plataforma global de serveis a comerciants; la migració d’Openbank, com a banc digital del grup, a una plataforma de nova generació i el seu llançament a tres nous països; l’extensió de la iniciativa 'SuperDigital' del Brasil almenys a un altre país; i el llançament de l’aplicació per a pagaments internacionals basada en tecnologia 'blockchain' a nous clients aliens al banc.

Accions i drets

A començaments del 2020, el consell d’administració determinarà, a proposta de la seva comissió de remuneracions, el grau de compliment dels objectius fixats. El pagament es farà en accions del banc i opcions gratuïtes de compra d’accions durant 10 anys, al 50%. S’abonarà entre tres i cinc anys després, segons el grau de responsabilitat del directiu.

"El diferiment impulsa el foment de la creació de valor a llarg termini per a l’acció", ha argumentat el banc. Com també és ja habitual, els desemborsaments estan condicionats a clàusules de reducció i recuperació de les quantitats a posteriori ('malus' i 'clawback') i a la permanència en el grup.

Compensació màxima

Notícies relacionades

El Santander també ha limitat a 40 milions d’euros fins a l’abril del 2020 els diners que podrà pagar a directius que fitxi per compensar-los per les remuneracions diferides que deixaran de cobrar en les seves empreses per passar-se al banc. Recentment, el grup va fer marxa enrere en la incorporació d’Andrea Orcel com a conseller delegat per considerar excessius els més de 50 milions que havia d’abonar-li per aquest concepte.

D’altra banda, el banc ha fixat dos incentius variables tradicionals més, a part del digital. El primer beneficiarà els 300 principals executius del grup i el segon, els 1.200 següents. Es pagarà en efectiu i en accions, una part el 2020 (entre un 40% i un 60%) i una altra durant un període de tres o cinc anys posterior, segons correspongui en funció del perfil del beneficiari. El pagament variable serà limitat al 100% del salari fix, tret d’en alguns casos concrets, en què podrà arribar al 200%.