Empreses

Cellnex ampliarà capital per 1.200 milions per finançar expansió

L'empresa d'infraestructures de telecomunicacions sense fil anuncia el reforç en el marc de la seva estratègia de creixement a Europa

cellnex

cellnex / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Efe

Cellnex ha anunciat aquest dijous una ampliació de capital per valor d’1.198,4 milions d’euros per reforçar els seus recursos propis amb l’objectiu de finançar la seva expansió.

En una comunicació a la CNMV, el supervisor borsari espanyol, Cellnex, ha assegurat que emetrà 66,9 milions de noves accions, representatives d’un 28,91% del total del seu capital social abans de l’augment de capital, i d’un 22,43% posteriorment a aquesta operació.

Es tracta d’un augment de capital mitjançant aportacions dineràries i amb reconeixement del dret de subscripció preferent dels accionistes de la societat, i tant el primer accionista de Cellnex, ConnecT, amb un 29,9% del capital social, com CriteriaCaixa, amb un 6 , ja s’han compromès a subscriure-la.

El passat 22 de febrer, en la presentació dels resultats anuals de Cellnex, el conseller delegat de la companyia, Tobías Martínez, no va tancar la porta a una ampliació de capital, si bé va afegir que demanar-li diners a l’accionista era l’"últim recurs".

Fonts del Cellnex han aclarit a Efe que la companyia està analitzant diverses operacions que podrien concretar-se en els pròxims mesos.

"Reforçar els recursos propis de la companyia permetrà comptar amb una fortalesa més gran per finançar aquest creixement mentre s’analitzen noves oportunitats", ha assegurat Martínez en un comunicat, en el qual admet que analitza opcions de creixement "en pràcticament tots els mercats" en els que està present.

Creixement sostingut

Cellnex compta amb 1.600 milions disponibles en tresoreria i deute no disposat, i per això amb aquests 1.200 milions de l’ampliació de capital reforça la seva capacitat d’afrontar operacions corporatives.

En el comunicat, el president de Cellnex, Marco Patuano, ha destacat el recolzament del consell "a una estratègia de creixement sostingut que, en només quatre anys des de la sortida a Borsa, ha portat la companyia a estendre les seves operacions a 6 països a Europa, multiplicar les seves principals magnituds i ocupar una posició de clar lideratge europeu entre els operadors d’infraestructures de telecomunicacions".

Dels 1.198 milions de l’ampliació de capital, 16,7 milions d’euros corresponen a l’import nominal de l’ampliació, ja que se n’emetran 66,9 milions d’accions a 0,25 euros de valor nominal cadascuna, mentre que els restants 1.181 milions corresponen a una prima d’emissió de 17,64 euros per títol.

El primer accionista de Cellnex, amb un 29,9%, és la societat ConnecT, controlada per la família Benetton a través d’Edizione (60%) i pels fons sobirans d’Abu Dhabi (20%) i de Singapur (20%).

Notícies relacionades

Cellnex és el principal operador europeu d’infraestructures de telecomunicacions sense fil, amb una cartera de 29.000 emplaçaments –incloent-hi les previsions de desplegament fins al 2027–, i és present a Espanya, Itàlia, els Països Baixos, França, Suïssa i el Regne Unit.

La companyia va tancar el 2018 amb unes pèrdues de 15 milions d’euros, davant els 26 milions que va guanyar el 2017, a causa de l’impacte econòmic de l’ERO en les seves filials Tradia i Retevisión, que la va obligar a proveir 55 milions en el primer trimestre de l’any. 

Temes:

Cellnex