Inversió milionària

El multimilionari Warren Buffett vol comprar l'antiga torre Agbar per 150 milions

L'icònic edifici de Barcelona, ara torre Glòries, pertany a la societat espanyola Merlin Properties

zentauroepp39358342 torre agbar190206102310

zentauroepp39358342 torre agbar190206102310 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Efe

El multimilionari nord-americà Warren Buffet vol comprar a través de l’empresa d’inversions Berkshire Hathaway la torre Glòries (antiga torre Agbar) de Barcelona per un valor 150 milions d’euros. Així ho va confirmar a Efe la mateixa Berkshire Hathaway, que en els últims dies havia anunciat inversions immobiliàries a tot Espanya, però sense grans concrecions fins al moment.

L’oferta ha sigut decidida "directament" per Warren Buffett, conseller delegat de Berkshire Hathaway, en col·laboració amb Alessandro Proto, màxim executiu al seu torn de Proto Group, l’empresa associada de Buffett a Barcelona, en una oferta que es formalitzarà davant de notari en els pròxims dies.

L’empresa d’inversions nord-americana Berkshire Hathaway, que forma part del conglomerat del magnat nord-americà Warren Bufett, va informar recentment de la seva intenció d’invertir a Espanya un total de 35 milions d’euros, amb l’obertura aquest any de 150 agències immobiliàries.

Expansió internacional

Com a soci d’aquesta operació figura també l’empresa immobiliària de Barcelona Proto Group, amb la qual el grup de Buffet ja ha completat en els últims mesos transaccions immobiliàries a Grècia i Sud-amèrica.

Berkshire Hathaway, que compta amb més de 1.300 oficines en 47 estats dels EUA, més de 43.000 agents immobiliaris i vendes superiors als 100.000 milions de dòlars, va iniciar fa dos anys l’expansió internacional, principalment a Llatinoamèrica i Europa, centrada sobretot en propietats residencials de nivell mitjà, mitjà-alt i alt.

Notícies relacionades

Ara Warren Buffet s’ha fixat en l’emblemàtica torre Glòries, obra de l’arquitecte Jean Nouvel, que l’Ajuntament de Barcelona ha estudiat que serveixi per facilitar l’aterratge a la ciutat de l’empresa que gestionarà el centre operatiu de Facebook contra les notícies falses.

L’icònic edifici, que va acollir la seu de l’empresa d’Aigües de Barcelona, és actualment propietat de la societatespanyola d’inversió immobiliària Merlin PropertiesMerlin Properties.