'PETIT NICOLÁS' ITALIÀ

Alessandro Proto, embolicat en la possible venda de la Torre Agbar

El mitjancer immobiliari ha protagonitzat en els últims anys un gran nombre de falses notícies

alessandro

alessandro

3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La Torre Glòries "no està a la venda". Portaveus del propietari de l’emblemàtic edifici de Barcelona, també conegut com la Torre Agbar, es van apressar aquest dimecres a desmentir qualsevol operació de venda imminent al milionari Warren BuffetWarren Buffet. "No està a la venda, i menys per 150 milions d’euros. Merlin va pagar 142 milions el gener del 2017 i hi ha invertit 15 milions més des d’aleshores, i aquest actiu s’ha revaloritzat. Però no està a la venda", asseguren fonts de Merlin.

Berkshire Hathaway, que en els últims dies havia anunciat inversions immobiliàries a tot Espanya, però sense grans concrecions fins ara, va assegurar, per contra, a l’agència Efe que l’oferta pel gratacel barceloní ha sigut decidida "directament" per Warren Buffett, conseller delegat de Berkshire Hathaway, en col·laboració amb Alessandro Proto, màxim executiu, al seu torn, de Proto Group, l’empresa associada de Buffett a Barcelona. Aquesta oferta es formalitzarà davant de notari en els pròxims dies. L’empresa d’inversions nord-americana va informar recentment la seva intenció d’invertir a Espanya un total de 35 milions d’euros amb l’obertura aquest any de 150 agències immobiliàries.

I en aquest ball d’ofertes milionàries d’alt nivell crida l’atenció el nom d’Alessandro Proto, protagonista en els últims anys que alguns van arribar a definir com a "farsant", com "el ‘petit Nicolás’ italià" i "l’autèntic Christian Grey", que va inspirar la saga de pel·lícules. I és que el perfil de l’impulsor d’operacions empresarials de gran envergadura sembla esquitxat per tot menys per l’extrema credibilitat. I és que, al marge de la veritat que hi hagi rere la seva tapadora personal, ell mateix fonamenta aquest prestigi, antítesi de la confiança que ha de transmetre un intermediari immobiliari. 

Notícies relacionades

L’any passat, Proto va publicar un llibre en què explica el seu ascens i la seva caiguda: ‘Io sono l’impostore. Storia dell’uomo che ci ha fregati tutti’ (Jo soc l’impostor. Història de l’home que se l’ha colat a tothom, en català). Se li atribueix també a Proto la difusió de la falsa notícia que Cristiano Ronaldo finançaria a través de la seva empresa la construcció d’un hospital infantil a Xile; una cosa que l’agent del futbolista va desmentir l’endemà. També va recórrer a la notorietat de Leo Messi a l’assegurar que li havia venut "el Ferrari més car del món", un Ferrari 335 S Spider Scaglietti de 1957, valorat en 32 milions d’euros. El jugador del Barça va desmentir el fet, però Proto havia aconseguit sortir en ‘els papers’.

Es fa passar per l’agent immobiliari de les estrelles de Hollywood persevera i ha passat d’assegurar que és la inspiració del protagonista de la saga de 'Sombras de Grey' a considerar-se soci fins i tot del president dels EUA, Donald Trump. Fins i tot Berkshire Hathaway va haver de desmentir el 2015 qualsevol relació entre Warren Buffet i Proto, després que aquest hagués anunciat l’interès del magnat nord-americà a adquirir a través d’ell una de les illes gregues. Però, rere tanta farsa, també és cert que Proto ha intervingut en compres milionàries de vivendes, després de difondre que era expert en la venda d’immobles de l’actor George Clooney, Madonna, Beckham, Brad Pitt i Angelina Jolie. El 2014, una agència de notícies que va assegurar que el representava va anunciar el seu casament amb Dakota Johnson, la filla de Melanie Griffith i Don Johnson. Tot mentida, i això que donava detalls fins i tot de la imminent lluna de mel. La màxima que l’hàbit fa el monjo ha catapultat el personatge i la seva empresa a territoris on la falsedat flirteja amb la veracitat en espais movedissos.