Telecomunicacions

Vodafone deixa de treballar amb Huawei en el seu desplegament de xarxes centrals

La britànica ha anunciat un cessament temporal de la relació pels dubtes sobre espionatge de la firma xinesa

zentauroepp33288507 barcelona  barcelon s  23 03 2016   econom a   una mujer hab180716130405

zentauroepp33288507 barcelona barcelon s 23 03 2016 econom a una mujer hab180716130405 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

Huawei és un dels principals fabricants en el desplegament de xarxes 5G, no obstant, les últimes setmanes la firma xinesa ha sigut acusada per alguns països d’utilitzar la seva tecnologia per a l’espionatge. Un debat obert entre alguns governs que també afecta a les empreses amb les quals manté relacions comercials, entre aquestes Vodafone, que ha decidit deixar de treballar de forma temporal amb la companyia asiàtica a les seves xarxes centrals, segons ha anunciat aquest divendres el conseller delegat de Vodafone, Nick Read.

Huawei s’utilitzava al nucli de Vodafone (core), en part d’Espanya i en alguns altres mercats més petits, per al desplegament de xarxes, no obstant, a partir d’ara aquesta relació quedarà “en pausa”, segons Read. “No és una cosa significativa en l’escala de les nostres operacions en el nucli i tampoc té una implicació financera gaire ressenyable”, va aclarir Read.

Notícies relacionades

No obstant, el conseller delegat de Vodafone sí que va advertir que en el cas que es demostressin aquestes acusacions sí que suposaria “un gran problema” per a Vodafone, com també ho seria per al conjunt del sector europeu de telecos per la importància i presència de Huawei en aquest mercat.

“Posem el nucli de les xarxes en pausa però no el reemplacem perquè ara és el moment d’iniciar les converses amb les agències de seguretat, els polítics i Huawei perquè deixin clar què fan en termes d’enginyeria, al que estan compromesos amb l’agència de seguretat”, va concloure Read que va qualificar el debat que s’ha obert de “massa simplista”.

Temes:

Vodafone