mobilitat

Endesa instal·larà 400 punts de recàrrega en aparcaments de Saba

Els punts estaran en 36 aparcaments repartits per tot Espanya

520 mgm2632

520 mgm2632

1
Es llegeix en minuts

Endesa X, la nova línia de negocid’Endesa  que ofereix solucions tecnològiques en energia, ha firmat un acord amb Saba Saba Barcelona Bamsa per al desplegament de fins a 400 punts de recàrrega a la seva xarxad’aparcaments, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Aquests punts de càrrega s’instal·laran en 36 aparcaments, 18 de la xarxa de Saba i 18 de la xarxa de Bamsa –companyia de capital publicoprivat participada en un 60% per Saba i en un 40% per l’Ajuntament de Barcelona–, i aquestes assumeixen el desenvolupament i inversió d’aquesta xarxa de recàrrega que operarà Endesa.

El desplegament inicial de l’acord inclou 144 punts de recàrrega, que ja són operatius, en 36 aparcaments de 14 ciutats d’Espanya, com Madrid, Barcelona, la Corunya, Alacant, Marbella i Pamplona, entre d’altres.

Tots els punts funcionaran amb tecnologia de 22 quilowatts de potència (semiràpida), i per això els usuaris podran recarregar el 80% de la bateria del seu vehicle elèctric en aproximadament una hora.

A més, comptaran amb el connector universal per a aquest tipus de càrrega, i estaran disponibles per a qualsevol client –tant de rotació com abonats– que estacioni als aparcaments de Saba.

Les infraestructures desplegades estan connectades a una plataforma digital d’Endesa que permetrà la interoperabilitat i el control remot dels punts.

Notícies relacionades

Gràcies a l’aplicació per a mòbils ecaR, disponible en IOS i Android, els usuaris podran localitzar l’estació de càrrega, conèixer-ne el seu estat i fins i tot pagar el servei amb la seva targeta de crèdit sense necessitat de ser client d’Endesa.

L’acord forma part del Pla de desenvolupament d’infraestructures d’accés públic de recàrrega per al vehicle elèctric que va presentar Endesa a mitjans de novembre del 2018, amb 108.000 punts de recàrrega públics i privats per a vehicles elèctrics que s’instal·laran en els pròxims cinc anys, dels quals més de 8.500 punts seran d’accés públic.