Patronals

Cecot es reincorporarà "ben aviat" a Foment del Treball

El president de la patronal de la gran empresa catalana, Josep Sánchez Llibre, afirma que la tornada de la patronal vallesana és qüestió d'un tràmit jurídic

Per la seva part, el conflicte per la representativitat patronal amb Pimec continua encallat

zentauroepp45821439 barcelona  09 11 2018 encuentro con el presidente de foment 181109103657

zentauroepp45821439 barcelona 09 11 2018 encuentro con el presidente de foment 181109103657

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La direcció de Josep Sánchez Llibre al capdavant de Foment del Treball va tancant velles disputes al si de les patronals catalanes. Però no totes. El capítol Cecot serà el primer que es tanqui, mentre que el de Pimec no mostra signes de resoldre’s a curt termini. Així ho ha traslladat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en una roda de premsa aquest dimarts en què ha afirmat que la reincorporació de Cecot a la cleda de Foment es produirà “en la màxima brevetat possible”, ja que únicament està pendent d’un tràmit jurídic que no preveu que s’allargui més d’un mes.

Notícies relacionades

Menys avenços s’esperen en el front amb Pimec en relació amb el fet d’acabar de definir la representativitat com a agents empresarials. Sánchez Llibre ha reconegut reunions aquest principi d’any amb el conseller de Treball de la Generalitat, Chakir El Homrani, i el president de la patronal de la petita i mitjana empresa catalana, Josep González, de les quals ha afirmat que no hi ha hagut novetats. No hi ha pacte entre patronals, però tampoc s’ha iniciat un recompte per part de Treball que desencalli el conflicte, segons ha declarat el president de Foment. No obstant i malgrat que el conflicte persisteix per més d’una dècada, Sánchez Llibre ha reiterat que “arribarem a un acord, [...] ho necessita el teixit productiu de Catalunya”.

El president de Foment i vicepresident de CEOE també ha tingut paraules en relació amb les negociacions de les Taules de Diàleg Social entre Govern, sindicats i patronals. El mateix dia que CCOO UGT han anunciat mobilitzacions estatals per pressionar el PSOE i que aquest compleixi el seu preacord per derogar alguns dels aspectes principals de les reformes laborals del PP, Sánchez Llibre ha afirmat que “estem absolutament en contra de la derogació de la reforma laboral del PP”. També ha descartat que la seva organització es mogui de l’esmentada actitud i descarta pactar amb els sindicats cap modificació.