patronals

Foment obre un expedient a la Cecot per expulsar-la

La proposta l'ha adoptat la junta directiva per 42 vots a favor i 9 en contra

2
Es llegeix en minuts
Salvador Sabrià

La junta directiva de Foment del Treball ha decidit passar a l’acció en l’enfrontament amb el seu soci més díscol, la patronal vallesana Cecot, i ha aprovat obrir un expedient perquè l’organització que presideix Antoni Abad deixi de ser soci col·lectiu de la patronal catalana. La seva expulsió, en altres paraules. La decisió no s’ha adoptat per unanimitat: un total de 42 membres de la junta directiva han votat a favor de l’expedient, a proposta del comitè executiu, i 9 hi han votat en contra, segons ha informat Foment en un comunicat després de la reunió. 

La junta ha decidit donar també a la Cecot un termini d’audiència de 15 dies perquè pugui defensar les seves actuacions. El motiu de l’expedient és la reiterada vulneració de les normes de funcionament de la confederació, per saltar-se el seu àmbit d’actuació i les normes conjuntes que van adoptar les dues organitzacions el març del 2016.

Foment exigeix a la Cecot que justifiqui la seva actuació durant l’exercici del 2017 en relació amb el cinquè punt de les citades normes de funcionament, en les quals es fa constar que si una organització territorial adopta iniciatives o pretén gestionar assumptes d’àmbit estatal està obligada a plantejar-les a Foment «perquè eventualment es traslladin a l’Administració de l’Estat mitjançant la CEOE-Cepime». 

Recursos

La Cecot ha adoptat diverses iniciatives pel seu compte sense passar per aquest filtre en els últims anys, com la promoció d’un recurs legal contra la indemnització pel magatzem de gas Castor, juntament amb altres entitats, o ha iniciat un procés legal perquè el Govern dediqui amb caràcter finalista tots els diners de les cotitzacions salarials i empresarials per dedicar-les a formació per a l’ocupació. 

Notícies relacionades

Tot i que algunes de les actuacions que han irritat més la cúpula de Foment, i sobretot el seu president, Joaquim Gay de Montellà, han sigut les celebracions dels premis Cecot a les millors empreses que s’han dut a terme en edificis emblemàtics de la ciutat de Barcelona, amb destacada presència de polítics del Govern de la Generalitat. 

Foment integra socis col·lectius, com ara les associacions empresarials sectorials i territorials, com és el cas de la Cecot; els individuals, com les grans i mitjanes empreses, i els membres col·laboradors, com ara cambres de comerç estrangeres, col·legis professionals o instituts d’activitat empresarial. La Cecot és un dels membres de Foment que li aporta més socis.