transport

La majoria de sindicats desconvoquen la vaga d'aquest divendres a Renfe

La CGT és l'única central que decideix mantenir l'aturada prevista malgrat un acord per al conveni col·lectiu

Estació de Renfe a Cardedeu.

Estació de Renfe a Cardedeu. / Anna Mas Talens

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La majoria de sindicats han decidit desconvocar la vaga a Renfe que estava prevista per a aquest divendres. La companyia  ha arribat a un acord per a la firma del conveni col·lectiu amb els sindicats majoritaris Semaf i UGT, així com CCOO, mentre que la CGT manté l’aturada per considerar que no es compleixen les expectatives que havien sigut traslladades per l’empresa.

La CGT va convocar una vaga de 23 hores per demà a Renfe i el gestor ferroviari Adif per protestar pel seu "immobilisme negociador", mentre que la convocatòria de CCOO s’estenia també al dia 7. Actualment, el comitè d’empresa de Renfe està integrat per quatre membres de Semaf, tres de la UGT, tres de CCOO, dos de la CGT i 1 del SF-Intersindical.

En un comunicat, Renfe ha informat que ahir a la nit va arribar a un acord amb Semaf i la UGT i que CCOO va sol·licitar 24 hores per consultar als seus òrgans de direcció.

Segons la companyia, l’acord permet encarar el 2019 en millors condicions des del punt de vista laboral, especialment en temes com la sortida de treballadors en edat de jubilació i la incorporació de nous professionals al grup.

A més, permet afrontar amb garanties els aspectes més rellevants de cara als pròxims anys: la liberalització en el mercat de transport de viatgers, el futur del transport de mercaderies i del model de manteniment, la internacionalització i la conversió de Renfe en un operador integral de mobilitat.

Notícies relacionades

El preacord, que garanteix un conveni amb una vigència de dos anys prorrogable a un altre, serà sotmès per a la seva autorització a la Comissió de Seguiment de la Negociació Col·lectiva en les empreses públiques, segons la mateixa font.

Segons va informar ahir l’operadora ferroviària, a causa de la vaga cancel·larà 1.004 trens de mitjana distància, alta velocitat i llarga distància i mercaderies.

Temes:

Renfe Trens