Competència

La CNMC investiga un possible càrtel de ferrovellers

Competència creu que hi pot haver coordinació de preus en la compra de ferralla per produir acer

edifici_CNMC_b_jordi_surroca

edifici_CNMC_b_jordi_surroca

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La compra de ferralla per a la producció d’acer està sent investigada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). El motiu recau en el coneixement del regulador de la possible existència de certa coordinació entre empreses per fixar els preus de compra d’aquest producte als subministradors de ferralla. 

En concret, els dies 27 i 29 de novembre, en col·laboració amb inspectors d’algunes autoritats de competència regionals, la CNMC va realitzar diferents inspeccions domiciliàries a les seus de diverses empreses que operen en aquest mercat. No obstant, aquestes inspeccions són el pas previ a qualsevol procés d’investigació en què intervinguin conductes anticompetitives, és a dir, aquesta investigació en cap cas prejutja el resultat, explica en un comunicat la CNMC.

Si com a resultat de la inspecció es trobessin indicis de pràctiques prohibides per la llei de defensa de la competència, es procediria a la incoació formal d’un expedient sancionador.

Notícies relacionades

La investigació de càrtels és una de les actuacions prioritàries de l’ens de Competència nacional, que ja ha destapat diversos casos de 'coordinació' entre empreses de la competència com en el mercat de bolquers, de bateries utilitzades, de serveis fotogràfics o de serveis d’informàtica a l’Administració pública, entre molts d’altres.

Els acords entre competidors constitueixen una infracció "molt greu" de la legislació de competència, que pot suposar multes de fins al 10% del volum de negoci de les empreses infractores. A més, Competència compta amb un programa de clemència que permet a les empreses que formen part d’un càrtel beneficiar-se de l’exempció o reducció del pagament de la multa si aporten proves que possibilitin la detecció del càrtel o informació amb valor significatiu sobre aquest.

Temes:

Competència