Conflicte laboral

Els sindicats xifren en el 80% el seguiment de la vaga a Amazon

Les protestes durant el Black Friday dificulten els repartiments del gegant electrònic a la part central i sud de l'altiplà

A França i Alemanya també s'han produït aturades, així com mobilitzacions a centres dels EUA i el Regne Unit

amazon-huelga

amazon-huelga

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els sindicatsd’Amazon San Fernando de Henares (Madrid) qualifiquen de seguiment "massiu" per part dels treballadors de la vaga convocada aquest divendres durant elBlack Fridayi xifren la participació dels empleats de la plantilla fixa entorn del 80%. Una xifra que des de l’empresa consideren que "no s’ajusta a la realitat". La jornada d’aturades ha transcorregut amb normalitat, excepte per un moment de tensió amb agents de la Policia Nacional durant un piquet informatiu que finalment s’ha resolt sense incidències.

Les aturades s’han vist replicades en centres logísticsd’Alemanya França, amb vagues convocades, i mobilitzacions en diversos centres dels Estats Units el Regne Unit.  

Fonts del comitè d’empresa consideren que el seguiment en aquesta vaga està sent més gran que durant la celebrada durant elPrime Day, al juliol. Reconeixen que estan sortint camions de repartiment del centre logístic, tot i que amb una afluència i càrrega considerablement menor a l’exigida per mantenir l’activitat, atesa la data. També que en el torn de demà han entrat a treballar una mica més d’un centenar de treballadors temporals, distingibles dels fixos (peto blau) pel seu peto verd.

Notícies relacionades

Aquesta tarda està convocada una manifestació, batejada com aRodea Amazon, que sortirà a les 18 hores de l’estació de Renfe de Torrejón de Ardoz fins al centre i envoltarà la planta logística d’Amazon per culminar la jornada de vaga. L’objectiu dels sindicats és sumar altres col·lectius que treballen sota "models laborals precaris" i "mediatitzar" el seu conflicte amb el gegant del comerç electrònic.

CCOO i CGT són els sindicats que han cridat a les aturades, aquest divendres 23 i el dissabte 24. Junts sumen majoria sindical en el comitè d’empresa de San Fernando i han convocat la tercera vaga contra l’aplicació unilateral per part de l’empresa del conveni col·lectiu sectorial de la província de Madrid. Conveni que ha substituït el d’empresa i amb què consideren que els treballadors han perdut poder adquisitiu i qualitat en conciliació familiar.