Pronòstic

De Guindos assegura que les reformes econòmiques encara no s'han acabat

El vicepresident del BCE ha explicat a Madrid que les mesures no s'acabaran fins al 2028

de-guindos

de-guindos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha defensat aquest divendres que els governs de la Unió Europea i la zona euro han "de completar les reformes" que es van iniciar quan va començar la crisi financera el 2008 i evitar la "complaença".

En un discurs pronunciat a la inauguració del Màster Universitari en Dret de la Unió Europea de la Universitat Carles III de Madrid, l’exministre d’economia ha recalcat que el creixement de la Unió Europea és "sòlid" i "comú" a totes les economies, i per això els legisladors no haurien "de malgastar aquesta oportunitat".

Pel que respecta a lereformes, De Guindos ha assegurat que "Les reformes necessiten temps, però no hauríem de parar-nos ara", després de reconèixer que moltes de les mesures regulatòries no s’acabaran d’implementar fins al 2028.

A més ha afegit que la Unió Europea i els Governs "han anat molt lluny reparant les fractures en els marcs financers, regulatoris i supervisors que van provocar la crisi", i que "hem fet grans passos per assegurar que l’euro és capaç de resistir futurs impactes".

No obstant, ha advertit que en els últims cinc anys, la implementació de "reformes estructurals" ha sigut "molt lenta, en el millor dels casos", en el conjunt de la zona euro.

"Molt poques reformes identificades com a europees s’han implementat substancialment en els últims anys. Revertir aquesta tendència i posar les nostres economies en una trajectòria de més convergència és, per tant, una de les prioritats", ha detallat.

Compartir riscos

Notícies relacionades

L’exministre ha assegurat que les reformes han de ser "més efectives i anticícliques" perquè les regles fiscals comunes "assegurin l’estabilitat". De Guindos però, ha reconegut que aquestes mesures s’hand’aconseguir a escala europea perquè les lleis nacionals no són "suficients", i que es necessita un grau de "compartició de riscos" entre diversos països.

"Els mercats de vegades sobrerreacionen i penalitzen els Estats més del que seria necessari per restaurar un camí fiscal sostenible", ha especificat.