economia col·laborativa

'Vaga col·laborativa' contra Glovo a Saragossa: els seus repartidors col·lapsen l'app en hora punta

L'empresa va assegurar que la paralització durant diumenge es va deure a l'"alta demanda"

undefined43769405 glovo180801141917

undefined43769405 glovo180801141917 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Contra l’economia col·laborativa, "vaga col·laborativa". Els repartidors de l’empresa Glovo a Saragossa van reclamar aquest diumenge millores laborals i ho van fer paralitzant l’aplicació per a la qual treballen entre les 20.30 i les 23.00 hores, hores punta de comandes. Mentre es produïa aquesta aturada, alguns d’ells portaven les seves proclames a la plaça d’España de la capital aragonesa.

Segons va explicar a l’Heraldo  un dels treballadors, l’aturada va ser secundada per 60 ‘glovers’ actius (en total n’hi ha 200 a Saragossa, segons aquesta font).

Notícies relacionades

L’empresa no ha volgut valorar que la "vaga col·laborativa" va col·lapsar l’app, a l’afirmar que la desconnexió va ser de "només uns minuts" i "a causa de l’alta demanda habitual que es produeix els diumenges sumat a la tornada de vacances i a la publicació del nou anunci de televisió". Segons la seva versió, hi va haver un augment de comandes "superior a l’esperat" i per evitar oferir una mala experiència "vam desconnectar la ciutat només uns minuts i després vam tornar a activar-la quan la demanda va baixar".

La conflictivitat laboral en aquest sector no és una cosa nova. Aquest mes de juliol, Treball va destapar 326 falsos autònoms de Glovo a Saragossa.