PROJECTES
L'Escribà obre a Tòquio
Joan Escribà porta el seu Xiringuito al Japó de la mà de Sadahiro Nakamura
L'empresari va inaugurar al juliol La Picantería i estrenarà un altre restaurant a la tardor

re dsc8864
De la platja del Bogatell a Barcelona al cèntric barri de Shibuya a Tòquio. El Xiringuito de l’Escribà obrirà una rèplica del seu restaurant de paelles i menjar mediterrani a la primera planta d’un gratacel nipó el 13 de setembre que ve. Joan Escribà, director d’El Xiringuito, i Sadahiro Nakamura a través de la seva companyia Transit, que està especialitzada a importar conceptes de restauració internacionals al Japó, s’han associat per fer possible aquest projecte que va començar a forjar-se fa dos anys. Escribà aportarà l’experiència i el ‘know how’ mentre que Nakamura farà la inversió de capital.
“Ens situarem en un complex que s’està construint específicament per a les Olimpíades del 2020 de Tòquio. És bonic, perquè a Barcelona arrenquem el 1992 en una zona que també es va aixecar per alsJocs Olímpics”,explica Joan Escribà. El Xiringuito va néixer fa 25 anys amb la intenció de compensar l’estacionalitat del negoci pastisser de la família Escribà, que en els mesos més calorosos de l’any pateix una davallada. Durant una primera etapa, l’oferta gastronòmica de l’establiment es va centrar en la rebosteria i a partir del 2000 es va convertir en el restaurant que és avui dia. Des de fa cinc anys els germans de l’estirp pastissera han separat els seus camins pel que fa a negocis. El mediàtic Christian Escribà dirigeix les pastisseries i Joan el restaurant.
Nous projectes
Notícies relacionadesEl Xiringuito de l’Escribà és un dels restaurants més emblemàtics del passeig marítim del Bogatell. El 2013 va començar la seva expansió a peu de platja amb dos xiringuitos –batejats com La Guingueta–, dels quals actualment en manté un. “Paguem 375.000 euros per temporada i l’ajuntament només ens posa traves i ens envia inspeccions diàries”, es lamenta Joan Escribà. La concessió sota la qual opera El Xiringuito vencerà el juny del 2019, igual que la de la majoria dels negocis del front marítim comprès entre la Barceloneta i el Fòrum que van néixer al caliu de les Olimpíades. No obstant, Joan Escribà confia que s’activi una pròrroga d’entre 5 i 15 anys que permeti mantenir l’activitat als locals de la zona.
Per si de cas, Joan Escribà, juntament amb la seva dona Mariana Silveira, ja tenen entre mans dos nous projectes gastronòmics, tots dos al carrer de Marià Aguiló del barri del Poblenou. El primer ja està en marxa des de principis de juliol. Es tracta de La Picantería, un establiment que serveix plats de Mèxic, el Perú, el Japó i el Brasil. El segon, un restaurant de planxa teppanyaki, arrencarà a la tardor.
- Tribunals Una jutge d’Andorra reactiva la causa contra Rajoy per l’operació Catalunya
- Conflicte laboral La bandera groga oneja en l’inici de la vaga dels socorristes
- Religió L’escàndol de les religioses intervingudes amenaça el ‘boom’ dels retirs secrets
- Tribunals Multa milionària a Espanya per incomplir la normativa europea de conciliació familiar i laboral
- Fruites d’estiu ¿Què és més sa, la síndria o el meló? La ciència et dona la resposta
- La pretemporada blanca El Madrid tornarà a la feina amb l’operació sortida bloquejada
- Plans per a un agost cultural pletòric
- La pretemporada blaugrana Flick manté afinat el Barça
- Dictamen històric Uribe, condemnat a 12 anys de presó domiciliària
- Escalada diplomàtica Trump envia dos submarins nuclears a prop de Rússia