23 nov 2020

Anar al contingut

ACCIÓ COORDINADA

Els 'hackers' tomben els webs de diverses administracions espanyoles

Anonymous s'atribueix l'atac pel tracte del Govern a Catalunya

Josep M. Berengueras

Un atac de ‘hackers’ d’Anonymous ha aconseguit aquest dilluns tombar les pàgines web de diverses administracions i organismes. Al matí, ha deixat sense funcionament les pàgines de la Policia Nacional, del Tribunal Constitucional i del PSOE, mentre que a la tarda han aconseguit que la pàgina del Ministeri d’Afers Estrangers i de Cooperació o del Ministeri d’Economia no funcionessin durant una estona. L’atac, segons han afirmat membres del col·lectiu, es denomina #OpCatalunya i està motivat perquè “encara fereixen Catalunya”.

“Hola Espanya. Estem veient que encara esteu ferint Catalunya. Això no és una broma. Nosaltres farem mal al vostre Govern també. Això és una forma de protesta. Ningú ens pararà!”, assegura una nota penjada a la pàgina Your Anon Network.

A Twitter, a més, un membre del col·lectiu ha anunciat els atacs des de primera hora del matí. Els seus objectius són webs institucionals.

Cap a les 13.00 hores, l’atac havia aconseguit fer caure les pàgines webs de la Policia Nacional, del Tribunal Constitucional i del PSOE, entre d’altres. A aquella hora era impossible accedir a les pàgines.

Una hora després, cap a les 14.00 hores, l’únic web que contiuaba caigut era el del Tribunal Constitucional, tot i que a primera hora de la tarda ja funcionava.

A la tarda, l’objectiu d’Anonymous han sigut altres webs, en concret les de diversos ministeris i la de la Casa Reial, entre d’altres. En casos com el de la Corona espanyola, el del Ministeri d’Afers Estrangers i de Cooperació o el d’Economia, han aconseguit que no funcionessin durant uns minuts.