RESTAURACIÓ

Un fons del Sabadell compra el 30% del Grup Larrumba

Aurica Capital, gestora del Banc Sabadell, compra participacions en el sector de la restauració amb visió de creixement i expansió

El grup compta amb 12 restaurants a Madrid i el seu resultat brut d'explotació s'acosta als 8 milions d'euros

suculent

suculent

1
Es llegeix en minuts
Jordi Jon Pardo

Els restaurants del Grup Larrumba a Madrid preveuen expandir-se després que Aurica, la gestora de capital de risc del Banc Sabadell, hagi comprat el 30% de la cadena de restauració. L’operació, segons ha informat la cadena aquest divendres, ha sigut assessorada pel grup bancari Arcano.

Els fundadors (Fernando Nicolás, Charlie Saiz, Chiqui Calleja, Gonzalo López-Hermida, i Jorge Lozano) ocupen més de 600 professionals a 22 restaurants de la capital, i  mantenen com a socis de referència 60 accionistes i gestors, entre els que destaquen restaurants com PerrachicaHavanera o Marieta.

Segons els propietaris de Larrumba, “les premisses per escollir el nou soci s’han basat en dos criteris fonamentals: que compartís la filosofia de l’empresa i que apostés pel creixement del Grup, i Aurica ha superat totes les expectatives sobre el que s’esperava d’un soci en aquesta nova fase de Larrumba”.

Vendre per expandir-se

L’entrada d’Aurica en l’accionariat té per objectiu continuar consolidant el lideratge del Grup a Espanya, així com explorar obertures a nous països.

Notícies relacionades

La transacció no es culminarà de manera oficial fins a la pròxima tardor i  estableix una valoració màxima de la companyia de fins a 80 milions d’euros, tenint en compte condicions acordades per les dues parts. Entre elles, assolir una facturació de 55 milions i un benefici brut d’explotació de 8 milions el primer any. 

La participació d’Aurica a Larrumba ja és leitmotiv de diversos fons, que encadenen ratxes d’inversió en el sector de la restauració el 2018. Al capdavant hi ha Abac Solutions, que des de començament d’any ha comprat Beer & Foods, Tony Roma’s, La Chelinda i, la seva adquisició estrella, Tommy Mel’s