TECNOLOGIA

L'iPhone X eleva el benefici d'Apple un 20,6%

La firma bat les previsions en els resultats del seu tercer trimestre fiscal

undefined40078286 phil schiller  apple s senior vice president of worldwide ma171222120035

undefined40078286 phil schiller apple s senior vice president of worldwide ma171222120035 / MARCIO JOSE SANCHEZ

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Mentre altres tecnològiques pateixen en borsa després de presentar resultats (Twitter, Facebook...), Apple va mostrar la seva fortalesa aquest dimarts a la nit a l’anunciar que el tercer trimestre del seu any fiscal 2018 la firma ha aconseguit un augment del benefici d’un 32%, fins als 11.519 milions de dòlars (9.860 milions d’euros), per sobre de les previsions dels analistes. Això ha impulsat el valor de les accions de l’empresa fins a màxims històrics i la seva capitalització frega ja el bilió de dòlars.

Entre l’abril i el juny, l’empresa que dirigeix Tim Cook ha aconseguit les seves millors dades d’aquest trimestre a l’assolir unes vendes de 53.270 milions de dòlars (45.600 milions d’euros), cosa que suposa un creixement d’un 17% respecte d’un any abans. "Ens complau informar-vos del millor trimestre de juny en la història d’Apple i del nostre quart trimestre consecutiu en què els ingressos creixen dos dígits", va destacar Cook

Notícies relacionades

"Els resultats del tercer trimestre han sigut impulsats per les fortes vendes d’iPhoneserveis wearables; i estem molt entusiasmats amb els productes i serveis que estem preparant".

Aquest impuls de la facturació és degut sobretot a les bones vendes de la divisió de mòbils, en especial de l’iPhone X, el preu elevat del qual ha implicat també un augment de la facturació de la divisió d’un 14,4%, fins als 29.906 milions de dòlars. També ha crescut el segment de serveis i altres productes, impulsats per les subscripcions a serveis com iCloud o Apple Music.

Temes:

iPhone Apple