procés electoral

El Govern dona el tret de sortida a les eleccions a les cambres

El reglament aprovat per l'Executiu català preveu el vot electrònic per a dos terços del ple

43824406 601

43824406 601 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tret de sortida. El Govern ha aprovat el reglament que regula el procés electoral per a les 13 cambres de comerç catalanes, entre elles la de Barcelona. Amb aquesta mesura es posa en marxa un procés que estava pendent i per al qual ja s’han presentat candidatures públicament.

Per a la de Barcelona, el president actual de la qual, Miquel Valls, deixarà el càrrec, encapçalen propostes l’advocat i economista Ramon MasiàRamon Masià l’empresari José María Torres José María Torres i el financer Carles TusquetsCarles Tusquets.

La norma, redactada per la Conselleria d’Empresa que dirigeix Àngels Chacón, preveu el vot electrònic per a la representació electoral de les empreses, que configura fins a dos terços del ple.

Remot i presencial

El vot podrà ser remot o presencial. Després cada cambra podrà fixar als seus reglaments com podran exercir-lo fins al 10% del ple, format pels representants designats per organitzacions empresarials, segons estableix la nova regulació.

Notícies relacionades

La normativa aprovada per l’Executiu català posa al dia la nova composició del ple, regulada el 2014. Existeixen tres tipus de vocals: els representants elegits pel cens electoral, que suposen dos terços del total; fins a un 10% de representants designats per organitzacions empresarials i un màxim del 25% dels elegits per les empreses d’entre les companyies que realitzen més aportacions.

Segons les estimacions de l’Executiu català, les eleccions podrien tenir lloc "a començaments de l’any que ve".

Temes:

Empreses