EL COST DE LA VIDA

L'IPC va pujar al juny el 2,3%

Carburants i fruites, principals causants de l'alça de preus

fcasals33277607 gasolinera170117194324

fcasals33277607 gasolinera170117194324

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha confirmat aquest divendres que la taxa anual de l’índex de preus de consum (IPC) general el mes de juny va ser del 2,3%, dues dècimes superior a la registrada el mes anterior. D’aquesta manera, es confirma la dada que va avançar Estadística.

Els grups amb més influència positiva en l’increment de la taxa anual van ser el transport, amb una variació anual del 6,1%, a causa de l’increment dels preus dels carburants  i lubricants aquest mes; aliments i begudes no alcohòliques, la taxa dels quals va augmentar cinc dècimes, fins al 2,5%, per la pujada dels preus de les fruites i la disminució dels preus dels llegums i hortalisses, i la vivenda, la taxa de la qual va augmentar tres dècimes, i se situa en el 2,6%, a causa de l’increment dels preus del gasoil per a calefacció.

D’altra banda, els grups que més van destacar per la seva influència negativa van ser els hotels, cafès i restaurants, la taxa dels quals va disminuir tres dècimes i es va situar en l’1,7%, degut majoritàriament que els preus dels serveis d’allotjament van pujar menys aquest mes que el que ho van fer el mateix mes de l’any anterior, i l’oci i cultura, que va reduir la seva variació en dues dècimes, fins al 0,6%.

Notícies relacionades

A més, la taxa de variació anual de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) va disminuir una dècima, fins a l’1%, cosa que fa que se situï més d’un punt per sota de la de l’IPC general.

 

Temes:

Carburants IPC