CONFLICTE LABORAL

CCOO convoca una vaga indefinida en el sector de la teleassistència

Més de 500 treballadors de Televida Servicios Sociosanitarios s'agrupen per la defensa del treball digne

El sindicat assegura que el servei ha empitjorat des del 2013 per culpa de les males condicions laborals, uns salaris molt baixos i els ritmes desorbitats que pateixen els teleassistents

1
Es llegeix en minuts
Jordi Jon Pardo

Els treballadors de Televida a Catalunya, empresa conformada per dues entitats de serveis d’assistència telefònica per ajudar persones grans i/o vulnerables, han convocat una vaga “per la defensa del treball digne” i perquè no esperen “res positiu” d’una companyia que “mai no ha tingut voluntat de diàleg amb els seus treballadors”, ha explicat la portaveu del sector de la teleassistència de CCOO, Consuelo Espejo, que ha informat que la convocatòria assoleix els 510 empleats del comitè de Televida Servicios Sociosanitarios per a aquest 3 de juliol a Barcelona.

Condicions que comporten l’acomiadament

“Televida ha vingut per quedar-se”,ha explicat Espejo, que assegura que el servei ha empitjorat des del seu naixement el 2013 per culpa de les males condicions laborals, uns salaris molt baixos i els ritmes desorbitats que pateixen els teleassistents. Aquesta situació està comportant l’obertura d’expedients disciplinaris i fins i tot l’acomiadament dels professionals.

Notícies relacionades

La vaga indefinida comença aquest dimarts i està prevista una concentració al carrer Llacuna, 161, de Barcelona, des de les 8 del matí fins al migdia. També s’espera que diverses desenes de treballadors es manifestin davant de l’edifici del’Ajuntament de Barcelona de la plaça Sant Miquel, de les 12 a les 13 hores.

Des de CCOO exigeixen actuacions immediates tant a la direcció de l’empresa com a les administracions; perquè es reconegui la feina real que fan els teleassistents, perquès’eliminin els greuges comparatius i per a la definició d’un nou sistema de tracte als usuaris (com a persones i no com a números). En definitiva, els treballadors esperen obtenir unes condicions laborals i socials dignes, així com transparència entre les licitacions entre l’empresa i les administració de Televida.