04 juny 2020

Anar al contingut

EL GOVERN DE PEDRO SÁNCHEZ

Magdalena Valerio, ministra d'Ocupació

La successora de Báñez, forma part del nucli dur que ha recolzat Pedro Sánchez en el PSOE

La socialista advoca per derogar la reforma laboral i per un impost a la banca per finançar les pensions

J. R. / R. M. S.

Magdalena Valerio, ministra d'Ocupació

ZIPI

La nova ministra d’Ocupació, Magdalena Valerio Cordero (Torremocha, 27 de setembre del 1959), forma part de l’Executiva Federal del PSOE com a secretària de Seguretat Social i Pacte de Toledo del PSOE.

És llicenciada en Dret i funcionària del Cos de Gestió de la Seguretat Social, tot i que ha realitzat la majoria de la seva carrera professional en la política, a l’Ajuntament de Guadalajara i a la Junta de Comunitats de Castella la-Manxa, com a consellera de Justícia i d’Administracions Públiques, i al Congrés dels Diputats, entre altres càrrecs públics. 

Valerio va formar part de l’equip de 12 experts que va elegir Pedro Sánchez per elaborar el seu programa electoral del 26-J del 2016 i de l’anomenat ‘Govern del canvi’ de Pedro Sánchez, entre els quals també figuraven, per exemple, Patxi López, Josep Borrell, Ángel Gabilondo, Margarita Robles o Jordi Sevilla.

Més recentment, el gener del 2018, va ser incorporada per Sánchez a l’equip de 10 membres de la seva executiva amb què el líder socialista es va proposar de teixir 10 "acords de país" amb diferents col·lectius socials a partir dels quals confeccionar el programa electoral següent del PSOE. Sánchez va col·locar Valerio al capdavant de l’acord sobre pensions.

En diferents manifestacions públiques, Valerio ha expressat la necessitat de derogar la reforma laboral del PP per potenciar la negociació col·lectiva. Així mateix, ha defensat la recerca de noves fonts d’ingressos per finançar les pensions, com la imposició d’un nou impost a la banca.