tràmits més fàcils

Hisenda impulsa aquest dijous l''app' de la renda del 2017

L'aplicació per a mòbils permetrà fer la declaració d'una manera més fàcil

 

  / EFE / PÉREZ CABEZA

1
Es llegeix en minuts

A partir d'aquest dijous estarà disponible per a la seva descàrrega l'aplicació mòbil llançada per l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) que permetrà als contribuents presentar la declaració per a la campanya de la Renda 2017, que comença el 4 d'abril. D'aquesta manera, i tot i que els contribuents no podran presentar la seva declaració fins al 4 d'abril, data d'inici oficial de la campanya, fins llavors els usuaris de l'aplicació podran comprovar les seves dades fiscals i sol·licitar el seu número de referència, dues accions que també podran realitzar des d'aquest dijous a través de la pàgina web de l'AEAT.

L'aplicació mòbil, principal novetat de la campanya de la Renda 2017, té com a objectiu oferir una atenció individualitzada al contribuent i va dirigida especialment a aquells amb les declaracions més senzilles, de manera que la puguin confirmar amb un únic procés.

L'AEAT, a més, inicia aquest dijous l'enviament de cartes als contribuents. La decisió d'avançar aquests serveis malgrat que la declaració no es pugui presentar fins al 4 d'abril respon a l'objectiu de l'Agència Tributària d'agilitzar la presentació de les declaracions i, amb això, també les devolucions als contribuents.

L'aplicació mòbil

Notícies relacionades

Segons les estimacions de l'AEAT, al voltant de 4,8 milions de contribuents amb declaracions més senzilles podrien confirmar la seva declaració amb un sol clic a través de l'aplicació mòbil. L'aplicació, a més, també permetrà rebre avisos, així com demanar el número de referència (Reno) i rebre'l i guardar-lo a la mateixa aplicació. A més, l'aplicació permetrà gestionar les declaracions del contribuent i dels seus familiars, fins a un màxim de 20 NIF diferents.

El pròxim servei que serà habilitat per l'AEAT serà la sol·licitud de cita prèvia del plaLi truquem, pel qual l'agència trucarà al contribuent en la data que aquest els indiqui amb l'objectiu d'ajudar-lo a fer la declaració. Aquesta sol·licitud es podrà fer a partir del 3 d'abril, un dia abans de l'inici oficial de la campanya, que aquest any finalitzarà el 2 de juliol.