18,5 euros per acció

La CNMV autoritza l'opa d'ACS sobre Abertis

Aquest tràmit és el pas previ per a un possible acord de gestió de la concessionària amb la italiana Atlantia

abertis

abertis

1
Es llegeix en minuts

El Consell de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat aquest dilluns l'oferta pública d'adquisició d'accions d'Abertis Infraestructures, SA (Abertis) presentada per Hochtief AG, filial alemanya d'ACS. Aquesta oferta té la consideració de competidora de la formulada per Atlantia, SPA, que va ser autoritzada per la CNMV el 9 d'octubre. Aquest tràmit és el pas perquè tant ACS com la italiana Atlantia segellin un acord per quedar-se Abertis i posin fi a la guerra d'opes.

L'oferta, de caràcter voluntari, es dirigeix a l'adquisició del 100% del capital social d'Abertis, compost per 990.381.308 accions. ACS va formular el 18 d'octubre una oferta a través de la seva filial alemanya Hochtief a raó de 18,35 euros per acció i que inclou un intercanvi de 0,1254 accions de Hotchief de nova emissió per cada acció d'Abertis per a un màxim de 193.530.179 accions d'Abertis (19,54% del capital), equivalents a 24.268.685 accions noves de Hochtief.

Negociació pendent

El vistiplau de la CNMV a aquesta opa es produeix després que ACS i Atlantia anunciessin dijous passat que havien emprès negociacions tendents a arribar a un acord sobre la batalla d'opes que tenen oberta des de fa mesos per aconseguir el control de la companyia d'autopistes i satèl·lits espanyola Abertis.

El grup que presideix Florentino Pérez i la companyia italiana controlada per la família Benetton han confirmat que estaven "en converses" a través d'una comunicació remesa a la CNMV. Es tracta de negociacions "preliminars", segons ha indicat Atlantia al seu comunicat.

Societat conjunta

Notícies relacionades

En concret, ACS i Atlantia treballen actualment a constituir una societat conjunta a través de la qual articularien la presa de control d'Abertis, grup de concessions que, d'aquesta manera, mantindria la seva integritat, a més de la seva seu a Espanya.

Aquest és l'objectiu sobre el qual giren actualment les converses que les dues companyies han emprès per buscar una solució pactada a la 'batalla' d'ofertes que mantenen des de fa mesos pel control d'Abertis.