INDÚSTRIA SOTA SOSPITA
Inspeccionada una càrnia catalana denunciada per 'Salvados'
Una dotació de la Policia Nacional i inspectors de Treball es presenten a Le Porc Gourmet
 
	carnies
Una de les empreses càrnies denunciades pel programa Salvados de Jordi Évole a La Sexta va rebre ahir la visita de la inspecció de Treball acompanyada d’un important dispositiu de la Policia Nacional. Le Porc Gourmet, que compta amb més de 500 treballadors i té la seva seu a la localitat de Santa Eugènia de Berga, era un dels escorxadors que el programa de la cadena estatal va posar al descobert per les seves pràctiques laborals i de producció.
ATENCIÓN:
— Jordi Évole (@jordievole) 14 de febrero de 2018
Despliegue de furgonas de la Policia Nacional en LE PORC GOURMET, el matadero denunciado por sus trabajadores en Salvados. https://t.co/3IJP68WUse
Jordi Évole va informar a través de Twitter de l’ampli desplegament de furgonetes de la policia a les portes de les instal·lacions de l’empresa càrnia, que va ser denunciada pels seus treballadors per diverses irregularitats relacionades amb l’acomiadament de treballadors.
Campanyes d'inspecció
El Departament de Treball de la Generalitat va confirmar ahir que «un grup d’inspectors» es van presentar a les instal·lacions de l’empresa, propietat del Grupo Jorge, amb seu a Saragossa, arran de les últimes denúncies per suposades irregularitats en una acció que forma part d’una «intensificació de les campanyes d’inspecció que s’han estat realitzant en el sector des de fa uns dos anys». Des del 2015, la inspecció de Treball ha portat a terme 119 actuacions a diverses empreses del sector, que van donar lloc a 551 altes de treballadors a la Seguretat Social.
Notícies relacionadesLa presència de la Policia Nacional en lloc dels Mossos d’Esquadra va ser deguda, segons fonts de la investigació, al fet que la competència dels permisos d’estrangeria és del Ministeri d’Interior. Les empreses càrnies tenen un elevat percentatge de treballadors forans que són víctimes també de les pràctiques fraudulentes d’algunes companyies.
El SG de @Industvormaros , @Juanjimenezlo14 i @Jotabau
— CCOO Indústria #OtroModeloEsNecesario #OrgullCCOO (@FICCOOCat) 14 de febrero de 2018
són a les portes de Le Porc Gourmet en una acció informativa als treballadors i treballadores de l'escorxador, que ha coincidit amb el desplegament policial i la visita de la Inspecció de Treball #TreballDigneCarnies pic.twitter.com/X4M4jqxVCI
La indústria càrnia catalana ha sigut objecte de nombroses denúncies sindicals en els últims anys que van portar la Generalitat a emprendre una negociació amb les empreses que finalment no va fructificar. Entre les pràctiques denunciades hi ha les cooperatives i els falsos autònoms com a vies fraudulentes que utilitzen les empreses per reduir costos i precaritzar les condicions de treball de les seves plantilles.
- Pensions ¿Quan es cobra la paga doble de Nadal? Bones notícies per als jubilats
- Sistema sanitari Catalunya congela l'ampliació dels cribratges de càncer per falta de pressupostos i professionals
- La plaça de la Revolució recull els mobles
- Novetats de l’Agència de l’Habitatge La Generalitat introdueix canvis en la definició de gran tenidor de vivendes a Catalunya
- Apunt Vinícius sí que és un problema
- Les dones no manen en l’esport
- Avenç científic La creació d'un ronyó híbrid d'humà i porc obre un nou horitzó per als trasplantaments
- Hi haurà demanda civil El malson d’un propietari de Barcelona: «El meu inquilí ha aixecat parets i lloga habitacions per dies a turistes»
- Material de construcció Catalunya crea un ‘hub’ per construir edificis amb la fusta obtinguda després de la gestió forestal
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Celebrem la vida
 
			