polèmica

Colau i Puigdemont xoquen a Twitter pels desnonaments

L'alcaldessa recorda a l'expresident que el PDECat va votar a favor dels interessos dels bancs al recolzar la llei de desnonaments exprés, amb el PP i Ciutadans

colauypuigdemont

colauypuigdemont

2
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s'han embrancat aquest divendres en una discussió a Twitter sobre l'espinós assumpte dels desnonaments. Unes declaracions del director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, en què considerava que els desnonaments formen part d'una "llegenda urbana" per desacreditar els bancs, van ser el detonant d'una polèmica que Puigdemont va aprofitar per passar comptes pel trasllat de la seu del banc. 

Notícies relacionades

L'alcaldessa de Barcelona va replicar a Twitter a l'atac de Puigdemont contra CaixaBank recordant que el PDECat va votar a favor dels interessos dels bancs al recolzar la llei de desnonaments exprés, juntament amb el PP i Ciutadans. Colau, experta en el tema dels desnonaments pel seu passat com a portaveu de la Plataforma d'Afectats de la Hipoteca (PAH), considera que la falta de mesures polítiques va agreujar la crisi dels desnonaments amb casos especialment injustos, al marge del lícit dret dels propietaris a cobrar per l'ús de les seves vivendes.

Alcaraz, en el marc d'una conferència a l'escola de negocis IESE, va defensar el dret dels bancs a exigir el cobrament dels deutes: "Ara el que està ben vist és no pagar els deutes i, a sobre, tens una garantia hipotecària que no pots executar", va criticar Alcaraz, que va assegurar que la banca ha refinançat gairebé 300.000 hipoteques intentant no desnonar a ningú. Quan un inquilí no paga, el propietari acaba procedint al desnonament, va explicar el directiu de CaixaBank, i va assegurar que des d'un punt de vista empresarial, l'activitat bancària es complica si el banc també s'ha d'encarregar de la venda d'immobles. "És un tema molt demagògic i nosaltres podem dir amb el cap ben alt que durant tota la crisi hem refinançat amb les fórmules més imaginatives possibles que se'ns han pogut acudir perquè després vingui un regulador que digui que hi ha un model que diu no sé què i que he de fer una provisió. És de bojos", va lamentar.