canvi de tendència

Freixenet decideix mantenir la seva seu a Catalunya

El consell del grup considera que s'ha calmat el clima d'inseguretat jurídica

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿L'allau de fugides s'ha aturat? Freixenet ha decidit mantenir el seu domicili social Sant Sadurní d'Anoia. El consell d'administració de la companyia ha optat per aquesta decisió.

El president, Josep Lluís Bonet, ja va insinuar dilluns que es podien replantejar la possibilitat de canviar de seu social després que entrés en vigor l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

"Les circumstàncies han canviat en només uns dies", va explicar Bonet, que també és president de la Cambra de Comerç d'Espanya i ha sigut un dels empresaris més crítics amb el procés independentista.

La seva principal competidora, Codorníuva decidir fa uns dies traslladar la seva seu social a Haro, a la Rioja. En aquest cas destaca la transcendència al ser una companyia familiar en què els orígens catalans es remunten al 1551.

Pugna accionarial

Notícies relacionades

Freixenet també és un grup familiar, governat per les branques de la família FerrerBonet Hevia. Després d'un intent de vendre una branca de la família una part majoritària del capital al grup alemany Henkell, el consell d'administració va nomenar el vicepresident i director financer, Enrique HeviaEnrique Hevia, president de la comissió directiva executiva que la multinacional catalana va crear el desembre del 2016 per assumir la seva direcció i repartir el poder entre les branques familiars accionistes. Hevia pertany a la branca familiar que defensava la venda de la companyia.

El nomenament també es va produir com a conseqüència que les famílies accionistes, els Bonet, els Ferrer i els Hevia, van decidir rellevar al desembre Pedro Ferrer Noguer com a conseller delegat de la companyia. Amb l'objectiu que en aquesta comissió directiva hi estiguin representades les tres branques familiars propietàries de la firma, també en són membres Pedro Ferrer i Eudald Bonet.