El Sabadell traslladarà la presidència del banc a Madrid

Josep Oliu mudarà el seu domicili a la capital espanyola, on ja té casa des de fa mesos

1
Es llegeix en minuts
OLGA GRAU

El Banc Sabadell traslladarà la presidència del banc, que ocupa Josep Oliu, i la secretaria general, representada per Maria José García Beato, a Madrid. La decisió es prendrà en el comitè executiu que se celebra avui, segons fonts de l'entitat. La decisió es produeix després que el banc hagi traslladat tant la seva seu fiscal com la seva seu social a Alacant pel conflicte polític català.

L'entitat financera segueix el model d'entitats com el Santander o el BBVA, que tenen la seu fiscal a Cantàbria o al País Basc, però el seu quarter general a Madrid. En el cas del Sabadell, no obstant, el banc ja no tindria la seva seu social en el territori on es va fundar, sinó que l'ha ubicat a Alacant, que és la seu de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), entitat que va comprar durant la crisi financera per un euro.

El president del Sabadell ja passava la meitat del temps a Madrid i hi té un domicili des de fa mesos. El trasllat de la presidència i la secretaria general no afectarà, de moment, el negoci operatiu i comercial que seguirà centralitzat a l'edifici de Sant Cugat, on mantindrà la seva seu el conseller delegat, Jaume Guardiola.

Notícies relacionades

El trasllat de seu social a Alacant implicarà que el banc celebrarà en aquesta localitat la junta general d'accionistes, que fins ara tenia lloc a Sabadell, i els seus consells d'administració, que se celebraven a l'edifici de la Torre Banc Sabadell a la Diagonal de Barcelona. El banc presentava els seus resultats en rodes de premsa que tenien lloc a la capital catalana, en aquestes mateixes instal·lacions, i que a partir de la setmana que ve ja tindran lloc a Madrid.

La fuga de seus socials i fiscals acaba implicant que molts directius acabin vivint on l'empresa té el domicili social i fiscal, per evitar desplaçaments constants. Això es tradueix en la fuga a una altra comunitat de salaris alts (les autonomies tenen el 50% de l'IRPF) i consum d'alt poder adquisitiu.