decisió controvertida

El Banc Sabadell reuneix el consell per traslladar la seu de Catalunya

L'entitat pot portar a terme la sortida d'aquí unes hores, una vegada presa la decisió

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías / Barcelona

El consell d'administració del Banc Sabadell es reunirà aquesta tarda en sessió extraordinària per avaluar emportar-se la seu social del banc fora de Catalunya. Fonts de l'entitat financera han explicat que l'objectiu del canvi de seu social seria garantir la seguretat jurídica que proporciona el marc regulatori del Banc Central Europeu (BCE).

El trasllat de la seu social de Banc Sabadell es podria dur a terme d'aquí unes hores una vegada s'hagi rebut 'llum verda' per part del consell d'administració de l'entitat, sense necessitat de convocar una junta extraordinària d'accionistes, ja que els estatuts de l'entitat catalana així ho contemplen. Aquesta opció ja va ser aprovada en un junta d'administració del banc de fa dos anys.

Des de l'entitat no s'ha esmentat on es podria traslladar la seu, encara que el banc té l'opció de traslladar-la a Madrid, Alacant o Londres, on té una estructura organitzativa sòlida per la integració d'entitats com la CAM o TSB.

Abans del ple del Parlament

D'aquesta manera, el banc s'avançaria a la celebració del ple del Parlament de Catalunya de dilluns que ve, en què es podria aprovar la declaració unilateral d'independència de la regió després del referèndum il·legal celebrat diumenge passat.

Notícies relacionades

Entre les ciutats candidates a acollir el domicili social de Sabadell hi ha Madrid, Alacant i Oviedo, encara que els serveis centrals de l'entitat, en qualsevol cas, seguirien ubicats a Barcelona.

Les fonts consultades han assegurat que la posició de liquiditat del banc no s'ha vist afectada per la incertesa política i econòmica a Catalunya, encara que sí que reconeixen que la volatilitat experimentada durant les últimes sessions borsàries ha despertat una certa preocupació a l'entitat.