AMPLIACIÓ DE NEGOCI

Abertis allarga fins al 2030 els seus contractes a l'Argentina a canvi d'invertir 366 milions d'euros

L'empresa va ingressar 189 milions d'euros el 2016 al país llatinoamericà

abertran37501685 files  this file photo taken on june 1  2014 shows spanish b170721085338

abertran37501685 files this file photo taken on june 1 2014 shows spanish b170721085338 / DANI POZO

2
Es llegeix en minuts

Abertis ha ampliat el negoci a l’Argentina en ple procés d’opa per part de l’empresa italiana Atlantia. Ho ha aconseguit després de pactar amb el Govern argentí l’execució de noves inversions per import de 366 milions d’euros en Autopistas del Sol (Ausol), societat del grup al país llatinoamericà, a canvi d’estendre la concessió del 2020 al 2030, segons va informar ahir la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

 

L’extensió del contracte concessional suposa un reconeixement dels reequilibris pendents i contempla un pla d’inversió addicional destinat a millorar la xarxa viària actual. Aquestes inversions es finançaran completament amb els ingressos futurs de la concessió gràcies a l’extensió del contracte actual. Aquest és el primer pas d’un procés que requereix altres aprovacions legals i governamentals. El tancament de la renegociació posarà remei a les reclamacions anteriors de compensació entre la concessionària, els seus accionistes i l’autoritat concedent.

L’ampliació d’aquest contracte és per a una de les principals autopistes del país. Abertis té la concessió de l’accés nord a la ciutat de Buenos Aires, que té 95 quilòmetres de longitud. També posseeix la concessió per a l’accés oest de la capital Argentina. Una autopista de 56 quilòmetres de llargada que és un dels corredors vials més rellevants del país, sobre el qual també ha arribat a un acord amb el Govern argentí per ampliar la concessió del 2018 al 2030 a canvi d’emprendre noves inversions. 

El negoci d’Abertis a l’Argentina va aportar al grup 189 milions d’euros en ingressos i 56 milions en el resultat brut d’explotació (Ebitda) el 2016.

ACORDS

Notícies relacionades

Abertis ha aprofitat aquest cas per recalcar que ha arribat a acords en la majoria de països on opera, com l’Argentina, França, Itàlia, el Brasil, Xile i Puerto Rico per ampliar el termini dels contractes a canvi de més inversions, al contrari del que passa a Espanya, on el Govern ha dit que no ampliarà les concessions quan vencin els contractes.

Coincidint amb aquestes notícies, el president de la concessionària italiana Atlantia, Fabio Cerchiai, que manté l’opa sobre Abertis, va dir ahir que «no serà fàcil que es presenti una proposta millor» que la seva, ni que es pugui «construir una contraopa», en unes declaracions a l’agència ANSA. Cerchiai no és pessimista sobre el resultat de l’opa que va presentar al maig i en què van oferir 16,5 euros per cada acció del seu competidor espanyol, per un valor de 16.341 milions.