EL REPTE D'INTERNET
Pallete fia la supervivència de les empreses a l'adaptació digital
El president de Telefónica destaca la seguretat, la transparència i l'apoderament com a claus del negoci
jgblanco38963277 madrid 19 06 2017 jornada esys europa y espa a ante la tran170619105906 /
José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica, ha destacat avui la urgència i l'aposta ineludible de totes les empreses espanyoles i europees per no perdre el tren de la tecnologia i d'internet davant el lideratge dels Estats Units i dels gegants asiàtics de la Xina i el Japó. "És un problema de supervivència", ha assenyalat en la conferència inaugural de les jornades Europa i Espanya davant la Transformació Digital, organitzades per la fundació ESYS (Empresa Seguretat i Societat).
"No hi ha cap aspecte de la vida humana que no sigui alterat per la tecnologia", ha subratllat Pallete davant un auditori d'ex alts càrrecs d'empreses, entitats bancàries i governamentals, com l'exministre i exsecretari general de l'OTAN Javier Solana o l'exsecretari d'Estat de Seguretat del PP Ignacio Astarloa.
En els debats han estat molt presents els temes de la seguretat a la xarxa vinculats a internet i a l'ús de dubtosa ètica que els governs fan d'aquesta nova tecnologia que Solana ha qualificat del "cinquè espai".
Pallete ha preferit centrar la seva intervenció en la posició de Telefónica en aquest debat mundial sobre tecnologia i seguretat i en la necessitat que les empreses no perdin aquest nou tren de transformació social.
EL VALOR DE LES NOVES
Els canvis que internet està introduint en l'economia són tan ràpids que "totes les empreses que han sorgit en el nou món tecnològic, sigui d'automoció (Tesla), de distribució (Amazon) o d'entreteniment (Netflix), transports (Uber), a més dels gegants com Google, Apple, IBM o Microsoft, valen més que qualsevol altre dels gegants de la indústria de fa dues dècades. De fet, el 52% de les grans corporacions multinacionals de l'any 2000 ja no existeixen", ha subratllat.
En aquest punt ha destacat que entre les deu primeres tecnològiques del món, no n'hi ha cap d'europea.
"La disrupció és tan gran que qui no sàpiga adaptar-se, no sobreviurà", ha assenyalat el president de Telefónica, així com que el pròxim repte tecnològic és la intel·ligència artificial. En aquest context, la multinacional espanyola ha fet una aposta essencial perquè, com ha assenyalat el seu president, la banda ampla ja ha superat la transmissió de veu en el negoci de telefònica, que ja "genera més recursos en els nous negocis que en el tradicional".
El canvi social accelerat que està produint la tecnologia digital presenta problemes nous en relació amb els ciutadans. Telefónica considera que "el client vol saber en cada moment què està passant" en l'àmbit de la seva vida domèstica i de les relacions amb la societat, segons Pallete. Per això ha establert un codi de comportament, uns nous "valors" com a empresa que giren al voltant de la seguretat, la transparència i l'apoderament per a i pel client.
SEGURETAT I ACCÉS
Els ponents convidats han subratllat la preocupació dels governs i dels ciutadans per la seguretat a la xarxa, tant des de la ingerència de governs com el de Rússia en processos electorals d'altres països com en la utilització d'internet per part de les organitzacions terroristes. I tot això vinculat al dia a dia dels ciutadans.
"D'aquest nou espai digital en dependrà nou benestar", ha dit Solana, que ha defensat un espai de comunicació "obert" en què es comparteixi informació i coneixements amb normes "acceptables i acceptades per tots".
Notícies relacionadesL'exministre socialista també ha advocat per allunyar la xarxa de tots els conceptes de caràcter militar i accentuar el seu caràcter civil. "Els actors són els ciutadans que obliden privacitat, veritat i accés", ha subratllat, i ha advertit del perill que internet es converteixi en el "regne de la mentida".
Altres qüestions que Solana ha considerat crucials són l'extensió de l'accés a la xarxa ja que són moltes les persones al món que n'estan fora. També ha advertit sobre la preponderància d'algunes empreses tecnològiques, ja que "no pot ser que algunes companyies es quedin amb la crema i altres amb l'estructura bàsica del pastís".
- ¿Qui és més fort, Ducati o Márquez?
- Israel colpeja de nou Hezbol·là amb una altra onada d’atacs a dispositius
- Adeu a Jimmy Giménez-Arnau, ex d’una neta de Franco i tertulià mordaç
- Indignació patronal per l’ofensiva contra el tabac
- Draghi proposa fer un experiment d’Unió Bancària amb unes quantes entitats